processor - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-05-2006, 11:05 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 186
Default processor

what Amd processor should i buy to i get the best gaming preformance out of my nvidia 6600 gt video card?
__________________

__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i24.photobucket.com/albums/c13/yours--only/fwfsfsdf.png\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>

Wolfenstein Enemy territory id:
|EtO|Notor!ous

Steam id:
Notoriou5

Star Craft id:
Notoriou5
N0toriou5 is offline  
Old 12-05-2006, 11:32 AM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

What is your budget and the socket of your motherboard?
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 12-05-2006, 07:47 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 186
Default

i have socket A right now, but i am going to buy a new mobo for this processor, either socket 754 or 939.
__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i24.photobucket.com/albums/c13/yours--only/fwfsfsdf.png\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>

Wolfenstein Enemy territory id:
|EtO|Notor!ous

Steam id:
Notoriou5

Star Craft id:
Notoriou5
N0toriou5 is offline  
Old 12-05-2006, 07:50 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Just get the 3400+ that is $60.
turtile is offline  
Old 12-05-2006, 10:18 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 186
Default

would that be the processor i could get the best results out of?
__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i24.photobucket.com/albums/c13/yours--only/fwfsfsdf.png\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>

Wolfenstein Enemy territory id:
|EtO|Notor!ous

Steam id:
Notoriou5

Star Craft id:
Notoriou5
N0toriou5 is offline  
Old 12-06-2006, 01:41 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

If you are going single core get the 3700+ San Diego Core. Best single core for the money benchmarkwise, beats dual core set ups in some games, too. Cost is like $85 I think.
Get a socket 939, 754 is old tech.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 12-06-2006, 01:49 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

I agree with jorsoft03 said.

Something around 3500-3700 will work great for gaming.

On a side note: Memory is also important.
talldude123 is offline  
Old 12-06-2006, 03:53 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 186
Default

but, if i were to get a beter processor, say dual core, would i notice abig difference because my video card isin't the greatest or would the video card bottleneck the cpu?
oh yeah, and i have 1 gig of ram
__________________
<a href=\"http://photobucket.com\" target=\"_blank\"><img src=\"http://i24.photobucket.com/albums/c13/yours--only/fwfsfsdf.png\" border=\"0\" alt=\"Image hosting by Photobucket\"></a>

Wolfenstein Enemy territory id:
|EtO|Notor!ous

Steam id:
Notoriou5

Star Craft id:
Notoriou5
N0toriou5 is offline  
Old 12-06-2006, 04:15 PM   #9 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

You won't notice a big difference in games yet between the dual and single core, because games are not designed to take advantage of dual cores. But soon it will. There are some games out there already for dual core. You'll see a big difference in multitasking though. Go with dual core.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 12-07-2006, 05:51 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default

What proccesor do you have now? You can get more performance by upgrading the video card instead, to a 7 series card like a 7300gt or higher. I also recommend the 3700 san diego, its the same core as the fx. That along with a 7300gt or 7600gs will play games pretty **** good, on med-hi settings.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.