Problem with Sound on Asus A7V8x-x - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2005, 12:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Default Problem with Sound on Asus A7V8x-x

I have tried about everything, let windows detect it, download drivers from Asus website, and I cannot for the life of me get the darn sound on this thing to work, if i could get some help it would be appreciated, it used to beep everytime i would get an incoming sound, but i installed realtek 97 audio and that made the beep stop, and i dont even think this motherboard has realtek, thanks in advance

I found out it uses ADI 1980 but cant find a download anywhere...
__________________

nickbuddy111 is offline  
Old 11-27-2005, 02:21 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
KorKwin's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 293
Default

I have a simialar board to yours, just with a different chipset and for my sound to work correcty I need the right drivers, and also there are jumpers near the end of the board under the I/O ports that have to be set according to the way you want it set up. If you check your manual it should tell you exactly what I'm talking about.
__________________

__________________
It's not a race, unless it is a race.
KorKwin is offline  
Old 11-27-2005, 03:34 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden
Default Re: Problem with Sound on Asus A7V8x-x

Quote:
Originally posted by nickbuddy111
I have tried about everything, let windows detect it, download drivers from Asus website, and I cannot for the life of me get the darn sound on this thing to work, if i could get some help it would be appreciated, it used to beep everytime i would get an incoming sound, but i installed realtek 97 audio and that made the beep stop, and i dont even think this motherboard has realtek, thanks in advance

I found out it uses ADI 1980 but cant find a download anywhere...

Plug in the speakers

Otherwise, maybe you just got a buggy one
Has happened to me in the past, though with older models and cruddy mobos on old pcs, where the sound would just.... fry...though I would hate to hear of that happening in one of the cards by my beloved asus ~_~
Camden is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.