Problem with new build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-01-2006, 03:03 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 108
Exclamation Problem with new build

I just built up a new computer with the following:

FIC P4M-GD1 LGA775 Motherboard

P4 LGA775 CPU @ 3.2 ghz

NEC DVD+RW

Seagate Barracuda 150gb 7200 HD

Radeon x800 xl 256mb PCI-e

I turned it on for the first time and it passes the initial boot screen, but then it gets to the screen where it says...pci device listing and says a bunch of stuff underneath it. It wont pass this no matter what I do. I've reset the cmos, changed bios settings, set the boot to CDROM, removed the vid card, removed everything but cpu ram and fans, etc.

Now my motherboard only has 1 IDE channel, which means since I dont have an SATA hard drive, I have to use one cable to connect the primary to my HD, and the slave to my CD. I've tried connecting it to just the HD or the CD, but it still wont work. Do I need a SATA hard drive to be connected, and use the IDE for just CDROM's for it to pass this screen?
__________________

bmitchell73 is offline  
Old 10-01-2006, 06:06 AM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

since you have a new build, have you installed the OS? you will need to have the cd/dvd drive as primary and boot from cd to install the OS first
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 10-01-2006, 02:24 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 108
Default

Yes, I already had the cd/dvd as primary. It still wont pass the stupid screen where is says PCI device listing...
__________________
Current Build (Hope to finish by late spring):
Intel Q6600 g0
Asus Maximus Formula
geIL Evo 2GB (2x1gb) DDR2
ATI HD3870 X2 or Nvidia 9800 X2?
2x 150gb RaptorX (Have it)
Thermaltake Toughpower 750w PSU (Have it)
ZeroTHERM BTF90
Antec P182 Case
HP w2207 22" Monitor (Have it)
bmitchell73 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.