Power supply help please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2007, 07:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Default Power supply help please

Okay so i was just wondering. Right now my computers PS is a 300w.

Currently it is overheating and my computer automatically shuts off.
I have a 400w power supply sitting here. And i was just wondering am i able to switch them? Would the 100w difference do anything? As long as they are both set on 115v would i be good to go?

Any info would be great!!
__________________

Decypher is offline  
Old 08-29-2007, 07:22 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Power supply help please

Hey Decypher,


It will probably make the system more stable. How many amps do both PSUs, have on their +12v rails? You can check by reading it's label.

Also, what are the specs of your system?
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-29-2007, 07:38 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Default Re: Power supply help please

Thanks for the welcome


The 400w says +12v / 10A
And the 300w says+12v / 14A

PC specs are:

Gigabyte motherboard
1.250gb RAM
Pentium 4 2.4ghz
Radeon 128mb Graphics card
140gb Hard drive

Hope this helps.
Decypher is offline  
Old 08-29-2007, 08:18 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Power supply help please

The 400w actually has less power on the 12v (10 amps vs. 14) Do you know the exact card in your machine?
turtile is offline  
Old 08-29-2007, 08:23 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Power supply help please

I wonder if those power supplies have more than one +12v rail. Especially that 400w, unless it's a very cheap one.

Decypher,
See if you can find more than one +12v rail, on the label. It would say something like +12V1 and +12V2.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-29-2007, 09:21 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Power supply help please

Quote:
Originally Posted by Decypher View Post
The 400w says +12v / 10A
And the 300w says+12v / 14A
For the 400W, is that the only +12V rail you see on the label?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-29-2007, 09:39 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Default Re: Power supply help please

Yea thats the only one. Its just a crappy PS that was given to me. I have another also...

Says:

Output 450w MAX

+12V = 15A

And thats also the only +12v


I just need anything because the one im using now is screwed. I had to take off the shell to the PSU and the side off my computer and have a massive industrial fan blowing on it lmao.

Computer doesnt shut down what so ever with the fan. And it only shuts down on me when i am playing an online game.
Decypher is offline  
Old 08-30-2007, 08:53 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Power supply help please

Just get a new one.
Newegg.com - FSP Group (Fortron Source) AX400-PN ATX12V 400W Power Supply 120/220 - 240v NEMKO, TUV, CSA, IEC, UL, CE - Retail
turtile is offline  
Old 08-31-2007, 12:21 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Location: Philippines
Posts: 16
Send a message via Yahoo to m0nte
Default Re: Power supply help please

i prefer to use 550w, so they can hold all your hardware
__________________

m0nte is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
power supply question raverx3m New Systems | Building and Buying 13 07-24-2007 10:24 AM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.