Please Help With Upgrading Computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2005, 09:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default Please Help With Upgrading

OK, I currently own a HP Pavillion 7966, and would like to upgrade it to get better performance out of online games. Some basic specs are:

1.7 ghz P4
512 MB SDRram
64mb Geforce 4200

What should i upgrade to get the most performance increase. I was thinking about upgrading to a 3 ghz processor and would like to know if this would be the correct move to make.
__________________

Jaded is offline  
Old 12-22-2005, 09:22 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,319
Default

are you going to keep that MOBO or get a whole new computer or what ???
__________________

__________________

Avalanch3 is offline  
Old 12-22-2005, 09:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

Probably keep the computer, but upgrade motherboard if necessary. I really dont have enough cash for a whole new rig.
Jaded is offline  
Old 12-22-2005, 09:31 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,319
Default

well if you want a 3GHz cpu...i would say u will need a new MOBO wich means also new ram and video card...and possibly a new PSU....so thats pretty much a new rig...
__________________

Avalanch3 is offline  
Old 12-22-2005, 09:34 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Default

I wouldnt just be able just use the ram and video card off the old motherboard if I buy a new one? Sorry if I sound retarded I really dont have alot of experience with this.

I also realize that my video card will probably have to be upgraded too.
Jaded is offline  
Old 12-22-2005, 09:45 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,319
Default

i would say not...because the new MOBO's have PCI-E slots...your card is prolly PCI or AGP...

the ram you might be able to use if you get a AMD cpu
__________________

Avalanch3 is offline  
Old 12-23-2005, 12:17 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 337
Send a message via AIM to shdwsclan
Default

I would drop some cash, reuse some parts....liquid cool the thing with a non-conductive coolant like FluidXP+.....I recommend something with a workstation cpu like a xeon or opteron....they usually dont depriciate so fast....
shdwsclan is offline  
Old 12-23-2005, 12:38 AM   #8 (permalink)
The Angriest of Amoebas
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minnesota
Posts: 1,180
Default

Quote:
Originally posted by shdwsclan
I would drop some cash, reuse some parts....liquid cool the thing with a non-conductive coolant like FluidXP+.....I recommend something with a workstation cpu like a xeon or opteron....they usually dont depriciate so fast....
Why have you been telling everyone to use liquid cooling, and a workstation cpu?

You won't be able to use a new mobo in the HP case, you're pretty much just going to have to build a new computer and reuse some of the parts you currently have. Save up some cash, unless you have some now, and build a decent rig with that.
__________________

__________________
toxicity_27 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.