PC2100 vs PC2700 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2005, 12:03 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 213
Default PC2100 vs PC2700

Hey. I currently have a board with 512MB PC2100 in it, but my board does support PC2700.

It is worth upgrading to 512 MB PC2700 or should a person upgrade to 1GB PC2100. I don't know if the extra 66Mhz are noticable or if I would see more benefit from a 1G of RAM
__________________

klein1jo is offline  
Old 10-13-2005, 12:05 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I would go 1Gb PC2700 If i were you. You will see a difference between 512 2100 and 1Gb 2700.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-13-2005, 12:11 PM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 213
Default

Thanks for the reply. 1GB PC2700 would be ideal, but not an option. My machine is only a P4 2.4 GHz so I am just wanting to add alittle to stretch it out a little longer. I don't wanna put too much into this old machine.

Hence my only options are either upgrade to 512MB PC2700 to replace my 512MB PC2100, or add another PC2100 strip to get 1GB PC2100. I just don't know if PC2700 is that much faster to be worth getting 512MB PC2700 over buying another 512MB PC2100 to get 1GB PC2100
klein1jo is offline  
Old 10-13-2005, 12:13 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Then I would go 1Gb 2100. the extra RAM will be more "noticeable" than the upgrade to 2700
__________________
brady is offline  
Old 10-13-2005, 12:18 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

keep the 512MB of pc2100 and buy another 512MB of pc2700 or whicheve rone is cheaper
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-13-2005, 12:18 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

good idea PZEROFGH.
__________________
brady is offline  
Old 10-13-2005, 12:19 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

thank you. :classic:
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-13-2005, 12:23 PM   #8 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 213
Default

Excellent idea. That would work. Then if I ever wanna get 1GB PC2700 I'm half way there, but in the meantime I have my 1GB.

I guess after getting the PC2700 I could always run with the PC2700 strip for awhile to see if there is a difference, but until then I'm still wondering if I person will see a speed difference between PC2100 and PC2700 or if it's all just to say I have the fastest I can get.
klein1jo is offline  
Old 10-13-2005, 12:27 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Your 2700 will actually clock down to 2100 when ran with that other 512 stick of 2100.
__________________
brady is offline  
Old 10-13-2005, 12:52 PM   #10 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

When running 512 the difference between the 2100 and the 2700 wouldn't really be noticeable.
__________________

__________________
brady is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.