PC100 vs PC133 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2006, 12:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 7
Question PC100 vs PC133

What would be better?

2 X 256MB PC100 + 256MB PC133 = 768 MB PC100 or
256MB PC133 + 128MB PC133 = 384 MB PC133

With the first scenario I would have more memory but slower speed since they would all be running at the slower PC100 speed.
The second would have half the memory but at the faster PC133 speed.

Size or speed?


Ruggedcashew is offline  
Old 07-12-2006, 12:29 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,955

With that amount of RAM, I'd go for the larger total with a tad slower speed.


Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-12-2006, 04:34 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Jorsoft's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581

Go for the bigger total. With memory speeds that low it's the best option.
Jorsoft is offline  
Old 07-12-2006, 05:00 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

in this case i would go for the pc100. beware though, doing that may downclock the processor if it has a 133mhz FSB
Visit my website - nitestick.net
"Guitar is cool. If you don’t think the guitar is cool, then you’re stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 07-12-2006, 10:48 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2006
Posts: 7

Thanks for the input guys. This is a fairly old computer but I'm not ready to upgrade yet since it does what we need right now. I'm not sure what the FSB for the CPU is. It's an AMD K7 700 Mhz.

Is there an easy way to test the performance of both memory configurations so that I can compare?

Ruggedcashew is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.