PC Build issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-26-2010, 02:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Default PC Build issue

Hi all

I have recently built a computer from scratch, i have just added my final piece today, and upon starting up, the monitor recieves no signal from the PC. I have tested the monitor with my Laptop, and it works fine. I have re-seated all my components and that hasn't made a difference. What else could the problem be? it can't be a PSU problem as i have a 700W PSU so that should be more than sufficient. I'm inclined to say a motherboard issue, but i bought the mobo brand new, and stuff like the Fan and the DVD drive are working? please help.....

Brady
__________________

Brady21 is offline  
Old 05-26-2010, 03:26 PM   #2 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: PC Build issue

what gfx card do you have? does it require a power connection directly from the psu that you might've forgotten to hook up?
__________________

Muffin Man is offline  
Old 05-26-2010, 04:02 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Trinidad
Posts: 84
Default Re: PC Build issue

Like ^^^ said above if that is not the problem, try taking out the graphics card and booting using the onboard graphics to see if there may be an issue with the card.
Delta789 is offline  
Old 05-26-2010, 06:11 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Default Re: PC Build issue

Ok i'm slowly narrowing it down, I have turned on the computer with an open case, i can see that the CPU fan is working as well so that rules out a motherboard problem, but then when i open my DVD-RW drive, it only stays open for a matter of seconds and then closes. No my Graphics card doesnt have a power supply connection. I am using a Gigabyte GT220 1GB card. i am beginning to think this card maybe faulty?
Brady21 is offline  
Old 05-26-2010, 06:15 PM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: PC Build issue

What mobo is it? Does itg have an on board gpu.

What are ALL your specs.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-26-2010, 06:31 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Default Re: PC Build issue

No onboard GPU unfortunately: but this is what i'm working with -
Motherboard: Gigabyte S-series MA770T -ES3 CPU: AMD Phenom II x4 945
PSU: 700W 1TB Hard drive Memory: 1X KINGSTON 4GB 1XSAMSUNG 2GB (Both DDR3, which is compatible with my motherboard)

Thanks
Brady21 is offline  
Old 05-26-2010, 06:36 PM   #7 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: PC Build issue

I'd try it with only the 2Gig installed and see if it boots.

Also recheck your standoffs, you could be shorting.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-26-2010, 06:45 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Default Re: PC Build issue

Shorting? as in an electrical short. just took out the 4 gig dimm, doin the same thing. i can hear the fans goin and the hard drive spinnin, just nothin on screen. also i dont know if it could be a related problem but the LED of my FDD doesnt come on like my DVDRW drive?
Brady21 is offline  
Old 05-26-2010, 09:17 PM   #9 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: PC Build issue

The fan spinning and lights just means itys getting power.

Elec shorting is what i mean.. Have you built before?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 05-27-2010, 07:01 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2010
Posts: 5
Default Re: PC Build issue

No this is my first time building, but i am well protected against potential damage eg. static. I'm tempted to contact the distributor of the GPU and exercises my warranty, see if a replacement works.
__________________

Brady21 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New build power-up issue. Anexthesis Hardware Repairs and Troubleshooting 7 01-25-2010 02:36 PM
New Build for a friend Jumping_Bean514 New Systems | Building and Buying 4 07-09-2009 03:16 PM
New PC build - Final loadout Derfburger New Systems | Building and Buying 10 06-08-2009 12:19 PM
Windows 7 Milestone 3 Build 6801 Review KSoD Official TF Reviews 114 01-08-2009 12:07 AM
Crysis 1.2 patch dario03 PC Gaming 34 08-29-2008 02:42 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.