Parts picked, will it all work? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-07-2007, 03:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default Parts picked, will it all work?

I was told earlier to get a PSU seperate from the case, but I am at a budget of $500 and that would mean loosing half my RAM to do that. So I decided to get it with the case. According to the reviews, it's a plenty decent PSU. Anyway here are the parts. Please tell me if there are any problems, or better choices than what we picked that are the same price.

Case+PSU: http://www.newegg.com/Product/Custra...82E16811148030

Optical Drive: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827152074

Hard Drive: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822135106

Video Card: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814141048

Thermal Paste: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835100301

RAM: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820211013

Mobo: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813135006

Processor: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819115005

Thanks
__________________

weirdopeanut is offline  
Old 01-07-2007, 10:21 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

The motherboard and CPU will not work together.

I would suggest getting a good PSU seperate from the case unless you want to take a large chance of being $500 in the hole.
__________________

turtile is offline  
Old 01-08-2007, 04:36 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Your mobo doesn't support C2D or even Pentium D, just P4/Celeron D.
Your video card is going to be pretty poor too....
Why do you want C2D specifically? It's a fast proc but it's not good for your budget. For just the chip alone you've spent nearly half of it and everything else is going to suffer. I would highly recommend going with
a lower end dual core processor and getting a higher quality gpu/psu/mobo. You'll have a faster system overall this way instead of one that totally bottle necked by your grahics card. Unless of course you don't play games at all, then it's no problem.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 01-13-2007, 07:53 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default

We'll take this Mobo instead...

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813135032

It's only meant for mild gaming.
People there said it was a good PSU that came with the case.
Will this work?
weirdopeanut is offline  
Old 01-13-2007, 09:14 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

yea it will work with that mobo, but try and get another 50 bucks or so at least in on the video card.

also, now your memory wont work with that motherboard, the one you just posted is DDR2 667, the one you selected is DDR 400 it will not fit so you need to change that.

something along these lines http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820141188

and that would save you 40 or so and put it into the vid card.

thats a tough budget tho for a c2d, id take jorsofts advice and go with a different chip.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 01-13-2007, 09:31 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default

Instead of a different kind of memory we'll go with this mobo: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813135023

But, our case is ATX, and the mobo is Micro ATX, will that work?
weirdopeanut is offline  
Old 01-13-2007, 09:37 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

that works, and yea an ATX case will work with a micro board...a micro case wont work with a ATX board as the board is bigger and most likely wont fit in the case, but you should be fine now.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 01-13-2007, 09:46 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 26
Default

Thanks

It's about $530 after shipping, but we have to wait for the mobo to become available. Not bad I don't think.
weirdopeanut is offline  
Old 01-14-2007, 12:49 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

As long as you get a nicer gpu then yeah i think that's about as good as you can do. And we're serous about the video card, the first one you posted sucks even for basic gaming.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 01-14-2007, 12:52 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default

Yeah that card is horrible, go 7300gt or higher, 7600 would be a good choice.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.