Opinions please! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-22-2005, 05:46 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Send a message via Yahoo to Alea
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
6600GT
Can you explain this a little more?

Thanks for your help!


Such as:

eVGA e-Geforce 6600 GT 128MB PCI-E GDDR3 w/ DVI, TV-Out ???


or


Gigabyte Geforce 6600 GT 128MB PCI-E GDDR3 w/ DVI, TV-Out??
__________________

Alea is offline  
Old 10-22-2005, 05:51 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

either one is good, i would go wiht eVGA
then leadtek
then BFG
then gigabyte
then MSI
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-22-2005, 07:11 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

I love how someone wants intel and then people get upset cause its not amd. Anyways intels are perfectly fine for gaming and everything else. So do you still need some help?

As far as the video card go with a 6600gt, evga, leadtek or msi.

I would go with at least 380W of a quality power supply unit. Like this:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103928

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103927

Seagate Barracuda Hardrives are considered the quietest and the most reliable.

http://www.memoryexpress.com/index.p...ctID=5158&SID=
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 10-23-2005, 12:26 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 39
Send a message via AIM to trigger_sad
Default

Like the person above, i'm getting aggrivated when every time someone says they wanna build a rig with an intel, everyone gets in their face about AMD, even if they say that they don't want it. Especially when this rig is NOT mainly for gaming, its for office application, internet, etc. (guessing a bunch of multitasking), exactly where the 2MB of L2 Cache are going to shine on the 630. So please, the man said he didn't want AMD, leave it at that.

I recommend something more than 300W for a PSU, the CPU itself uses up 84W so i'd leave myself a bit more room with the PSU. I'd recommend a motherboard with an intel chipset, (DDR2, thats where its headed), also instead of 512 consider 1GB of DDR2 (if u choose intel chipset), consider pqi Turbo DDR2 ($40 for 512, so get 2 sticks). Thats about it, take care man and good luck with the build.
trigger_sad is offline  
Old 10-23-2005, 11:07 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 111
Default

<<We use the computer for MS Office, internet email and some gaming (Age of Empires III)>>


Outside of gaming there's no need for a new system. Save your $$$ and get an XBox.
__________________
The box said \"Requires Windows 98 or better\"....so I installed Linux. There\'s no going back.
GX1_Man is offline  
Old 10-23-2005, 11:15 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

Quote:
Originally posted by GX1_Man
<<We use the computer for MS Office, internet email and some gaming (Age of Empires III)>>


Outside of gaming there's no need for a new system. Save your $$$ and get an XBox.
LOL an xbox... I have one too . But yea, AOE3 isn't available on xbox so therefore, that's out of the picture.
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 10-23-2005, 11:49 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

well since its buisness and you use MS Office alot..( it is a buisness right?) i wouldnt suggest a maxtor harddrive. they are known for dying
Static_11 is offline  
Old 10-24-2005, 12:24 AM   #18 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 192
Default

For Age of Empires III I would recommend a 6600GT. You would be better off with AMD, because a 3000+ still has enough grunt to run MS Office and internet stuff, Yet it will be better from a gaming perspective.
I would recommend the 3200+ or better and the 6600GT in combination for what you are doing.

EDIT:Missed a bit.
__________________
Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Old 10-24-2005, 08:14 AM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Phanto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Puerto Rico
Posts: 603
Default

Quote:
Originally posted by GX1_Man

Outside of gaming there's no need for a new system. Save your $$$ and get an XBox. [/B]
:amazed: :amazed: what??

In case you didn't notice the xbox is a copy of the PC the only diference is that you don't have to install the games..atleast yet....
__________________

Phanto is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.