ok i need more help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2009, 02:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Default ok i need more help

ok so here i go again, i have a compaq running windows xp, i also have another comp that was just a build, i want to take the hd out of my compaq and put it into the build comp and vise versa, so i changed the hard drives and plugged it in but nothing shows up on the screen, can you help?
__________________

viperfan1987 is offline  
Old 04-09-2009, 02:19 AM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: ok i need more help

I don't think you can just swap drives without re-installing windows.

why? probably because of drivers
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 04-09-2009, 02:21 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Default Re: ok i need more help

well both hd's have xp on them
viperfan1987 is offline  
Old 04-09-2009, 02:23 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: ok i need more help

yes but do both computers have the same hardware. There are different drivers on the 2 installs of xp. You can perform a repair install and then install the proper drives.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 04-09-2009, 02:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Default Re: ok i need more help

yea they both have way different hardware, the whole point of me doing this is that the built comp has a vid card with an s video output and i want to use it
viperfan1987 is offline  
Old 04-09-2009, 02:34 AM   #6 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: ok i need more help

okay, so they have way different hardware. then you need proper display drivers for the said hardware

drivers are like wheels, without wheels your vehicles is basically useless

you can't put bicycle wheels on a Chevy Tahoe and expect it to work... unless they're heavily modified I suppose, but that's a whole different story

don't mind me... I tend to mumble to myself a lot
Fat.Clown is offline  
Old 04-09-2009, 02:35 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: ok i need more help

why not just switch the vid cards then. Then you would just need to change video card drivers.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 04-09-2009, 02:53 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Default Re: ok i need more help

the vid card doesnt fit in the compaq case
viperfan1987 is offline  
Old 04-09-2009, 03:02 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: ok i need more help

ok take a look here for info on how to make the hard drive switch easier than a repair install.

AnandTech - How to: Upgrade your motherboard without reinstalling Windows.

Or get a new case.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 04-09-2009, 05:05 AM   #10 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: ok i need more help

Or don't use a case at all use a cow....

moo cow moo

__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.