nvidia fx5500 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-08-2005, 12:02 AM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default nvidia fx5500

Ok, so this guy who repaired computer will probobly end up selling me a computer one way or another, with a few nitpicks here and there.

anyways, he says an fx5500 along with and amd 3000 and 512 mb ram will run battlefield 2 on medium setting, I for one think he is full of crap, who else thinks so?
__________________

Powerslave is offline  
Old 11-08-2005, 12:35 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

maybe with 768 or 1gb of ram it could but HIgh performance games need probably 1gb so they aren't whoring virtual memory
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-08-2005, 12:51 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Let me rephrase my question, should I buy this card in agp, or go pci express with a 6600gt.
Powerslave is offline  
Old 11-08-2005, 01:02 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 359
Default

depends on your budget, and if your comp allready has PCI-E
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
kiyotaka is offline  
Old 11-08-2005, 01:06 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

pci-e w/ 6600gt

if you bought the 5500fx with agp, you'll find you'll be replacing BOTH of them eventually. You may not think it now, but later on you'll think 'Man I want to play this on higher settings'
And it's not your fault, it's a little spark in the human mind wanting more and more.
I'd say start off well to end welll; the 6600gt will give you great performance, and with pci-e you will find it easier to upgrade when the time comes.
__________________
PcMe is offline  
Old 11-08-2005, 02:51 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

the fx5500 doesnt have the pixel shading functionality to run bf2 let alone with great detail
__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 11-08-2005, 08:33 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

I have a question. How much better would the FX5500 OC be? And, could you OC it further? I'm not wanting the best graphics, just want it so my computer can handle the games.
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 11-08-2005, 09:52 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

not much better at all. If the 6600GT is even an option, go with it. I wouldn't waste your time and money on an fx5500 OC. For your own sake, get the 6600GT

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 11-08-2005, 10:19 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

No he aint talkin crap my dad used to run Bf2


on a amd 3000 wiv 512mb ram and a Fx5500
n it was fine
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 11-08-2005, 10:42 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by RadRacer
I have a question. How much better would the FX5500 OC be? And, could you OC it further? I'm not wanting the best graphics, just want it so my computer can handle the games.
yeah, buddy, make your own thread.

I'm going with the 6600gt and pci-express because I still think he's full of crap.
__________________

Powerslave is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.