nvidia to ati problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-13-2007, 02:48 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Send a message via AIM to cpyr3
Default nvidia to ati problems

mkay, i guess im a complete noob

but, i have a nvidia geforce fx 5700 ultra video card.
i replaced it with a Sapphire ATI Radeon 9600 Pro Atlantis

deleted old nvidia drivers, installed ati catalyst stuff, and im having so many problems with it. blue screens, crashes, and if it runs at all, its extremely slow.

my mobo is a MSI KTV4-A i believe, the mdl number is: MS-7021
and im running 1gb of ram
and a 350w psu
__________________

cpyr3 is offline  
Old 01-13-2007, 03:24 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Driver Cleaner Pro
Google, download, follow instructions provided and run it.

After thats done go to ATI's website and download/install the latest driver.

If problem presists youll probably have to reformat and reinstall windows then the newest driver.
__________________

Ste is offline  
Old 01-14-2007, 01:07 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Send a message via AIM to cpyr3
Default

thank you VERY much, i didnt think there was any hope

works amazing now!
cpyr3 is offline  
Old 01-14-2007, 01:15 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

It is reccomended that you use this program whenever you change Video card types. (From Nvidia to ATI, or the reverse)
Plus it is useful for other reasons.
Ste is offline  
Old 01-14-2007, 01:56 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 280
Default

LISTEN, GO TO GURU3D.com aand search for a program called "Detonter". It destroys all files associated with the problem cause by going from ATi to Nvidia or Nvidia to ATi.................... b@stards......
__________________
updated sig soon
GreenMachine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.