Noobie needs help!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2009, 02:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Default Noobie needs help!!

Hey there, new to the forums and I just had a question, I own an amd athalon 1700 XP @ 1.5GHZ and 368MB Ram, I'm getting 2 x 512 Ram istalled soon and a buddy has a radeon x600 graphics card he's going to give me, and it requires a pci-express slot, and I have no idea what so ever if I have one or where to find it, could someone help me out please?! Thank you all.
__________________

Kemperz is offline  
Old 02-26-2009, 03:00 AM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: Noobie needs help!!

Download CPU-Z, that will tell you what motherboard you have. Then look up the specs online.

Or, look at the actual motherboard. The PCI-e slot you are looking for will look like this, may be a different colour:
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 02-26-2009, 05:20 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Default Re: Noobie needs help!!

Motherboard Name PCChips M825ULR - Thats the name of my motherboard I believe, but I googled it and i couldn't find any info on it, is there a site I can go to, to see the specs? Thanks for the help!
Kemperz is offline  
Old 02-26-2009, 05:24 PM   #4 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: Noobie needs help!!

Hmm, I can't seem to gain anything from Google either. Only stuff I can seem to find is similar posts complaining they can't find any info on your motherboard :P
Is your computer a pre-built? If so, what's the manufacturer+model?

Edit: Oh, and like I said, you could try looking at the actual motherboard. If it has PCI-E then it will be labeled as such, like the far left in the image in my post up there ^
Another idea may be to use GPU-Z to see what graphics card you have now, if it's AGP then it's unlikely you have a PCI-e slot.
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 02-26-2009, 05:25 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Noobie needs help!!

Go here:

Belarc Advisor - Free Personal PC Audit

It will tell you everything about your machine.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 02-26-2009, 05:26 PM   #6 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: Noobie needs help!!

sorry to inform you, that motherboard only have AGP slot

v card with pci-e x16 interface won't fit on it
Fat.Clown is offline  
Old 02-26-2009, 05:30 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Noobie needs help!!

the closet I could find was a m825U
PCCHIPS Web Site

When your cpu was produced pci-e did not exist. If it is the one I found it does have a 4x agp slot for graphics but your buddies card will not work.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-26-2009, 08:54 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Default Re: Noobie needs help!!

Thanks all, took apart the computer and sure enough there was no pci-e slot, thank you all for the quick reply's and help! Cheers
__________________

Kemperz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noobie OC help on bios setting 4 GA-P35-DS3R mobo avro222 Overclocking and Modding 23 05-27-2008 12:21 PM
Another Noobie Retail Website...... SYL\X/3K Off Topic Discussion 1 04-17-2008 11:01 PM
Noobie says hello pirate300 New Member Introductions 12 09-06-2007 03:04 PM
just a question from a noobie techie! rhapsoapy Monitors, Printers and Peripherals 6 08-14-2007 08:11 AM
You may be a noobie when. Ste Off Topic Discussion 21 03-28-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.