No Sound!!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2005, 12:06 AM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

Yea i've checked my manual and it has the wire slots but no wiires themselves. Sooo... i'm not sure if i even have the right wires to begin with.
__________________

__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 11-09-2005, 12:13 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

Look inside your BIOS and make sure that onboard audio is enabled. i bet thats your problem. if that doesn't work, use the live, its 100x better than onboard anyway.
__________________

Mr. Switch is offline  
Old 11-09-2005, 12:37 AM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

I just went into the BIOS and onboard audio is enabled so everything should be fine. For some reason nothing seems to work. I even tried installing drivers for my SB Live sound card and that hasn't done anything. For some reason i think it has to do with my motherboard and some cable i'm unaware of...
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 11-09-2005, 12:42 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

are you sure your speakers are working. have you tried connecting them to something else?
Nitestick is offline  
Old 11-09-2005, 12:47 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 65
Default

his speakers were working before he changed cases so I dont think thats it
David1678 is offline  
Old 11-09-2005, 07:25 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

YES!! My sound finally works thanks to my friend David. He came over and it turned out that my SB Live wasn't set as the default player so he made a couple of adjustments and it works. THANK GOD!! Also thanks everyone for helping me!
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 11-09-2005, 07:33 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

lol what "few" adjustments did he make?
Static_11 is offline  
Old 11-09-2005, 07:34 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 722
Send a message via AIM to Riceball
Default

he just went into the conrtol panel and adjusted the Sound and Audio Devices section. Fairly simple, he has more experience with that kind of stuff.
__________________
AMD 64 3200+ Newcastle@ 2.2Ghz
MSI-RS480M-IL
1GB (1x1GB) OCZ Performance Series
ATI X700 Pro 256MB OC\'d 475/525
OCZ Modstream 520W
Thermaltake Tsunami
Samsung 914v 19\" 12ms LCD
SB X-Fi w/ Logitech Z 5300e
Riceball is offline  
Old 11-09-2005, 07:55 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

lol, kinda curious on how it was disabled O_O
Static_11 is offline  
Old 11-09-2005, 08:50 PM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 65
Default

he had it set on onboard sound and for some reason that wasnt working so I gave him one of my old sound cards and installed it

(that answer makes you look less stupid riceball lets go with that)
__________________

David1678 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.