New video card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2006, 10:51 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Default New video card

I just bought a new 6200 Nvidia PNY Tech card, it says AGP 8x card. I installed it and when I turned on the comp. not even the BIOS would start. I unplugged it and went into my BIOS and it goes up to 4x AGP. Is this what's not allowing me to use the card at all? If so, is there a fix short of having to exchange the card?

Thanks in advance for your help.
__________________

gman0526 is offline  
Old 02-17-2006, 10:59 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

8x is compatible with 4x. Must be a bad card.
__________________

turtile is offline  
Old 02-17-2006, 11:09 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Default

That's what I was thinking. It just stroke me odd that only the fans would turn on and not even BIOS would start at all, not even minimal HD activity.
gman0526 is offline  
Old 02-18-2006, 11:23 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

The video card BIOS should show up first then the system BIOS afterwards.
turtile is offline  
Old 02-20-2006, 10:40 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Default

Well... I went and exchanged the video card today. Came home installed it, plugged the power on the card and the comp., press the power button..... nothing friggin' happens again. No hard drive activity, no BIOS, the monitor won't even blink..... Motherboard is a P4VMM2, pent 4 processor, 512MB (Iknow I need to upgrade ) Any ideas what might be wrong or what I could do to make this work?

PD. turtile thanks for your help
gman0526 is offline  
Old 02-22-2006, 10:34 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 333
Default

Your description makes it sound like you are having either PSU or motherboard issues. What card did you have in before buying the new one? Make sure no wires were knocked loose.
__________________
3 different OS, so yep I\'m confused.
m3incorp is offline  
Old 02-22-2006, 10:48 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Sounds like the PSU - what is it?
turtile is offline  
Old 02-22-2006, 10:50 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

"Additional System Requirements 300W system power supply; AGP 2.0" from the video cards website. Do you have a 300w psu? i also looked at the manual for you mb and it said it had 4x agp support but I could find no information about support for agp 2.0.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.