New Spec for Gaming Rig - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2007, 07:58 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 162
Exclamation New Spec for Gaming Rig

Ok I have a budget of 500-600 Australian Dollars.
Here is the list I will be buying off (Australian):
http://msy.com.au/Parts/PARTS.pdf

And here is the spec I have put together using that list.

PC SPEC:

Asus M2N: 90$
AM2 x2 4000+:94$
512MB 8600GT Generic : 190$
Thermaltake Matrix: 103$
200GB MAXTOR SATA2: Got Free.
2G Kit-667 (2x1G) OCZ System Elite : 109$

OS: XP PRO.

I want to know wether I will be able to run BF2 and 2142 on Max Graphics (aside from AA and at 1024x768). also my freind tells me I should o intel but intel prices are a lot more on that list and im not familiar with the INTEL-AMD equivalents.

Is there anything I should modify?

Thanks in advance .
__________________

lea0001 is offline  
Old 07-09-2007, 09:54 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: New Spec for Gaming Rig

I doubt you will get maxed graphics with a 8600, which is basically a tad over the 7600. but, then, there is no reason to max the graphics, anyway... you want them set to give you the best visiblity, not eye candy.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-09-2007, 11:32 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
I doubt you will get maxed graphics with a 8600, which is basically a tad over the 7600. but, then, there is no reason to max the graphics, anyway... you want them set to give you the best visiblity, not eye candy.
he's right u'd be better of with an 7900gs, and watch out for those maxtors they die, get a seagate, hitachi, samsung or WD
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-09-2007, 11:41 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 268
Default Re: New Spec for Gaming Rig

maxtor has been recently acquired by seagate, and contrary to popular belief, the maxtor drives are NOT rebadged or rejected seagate drives. The diamondmax series is a good, solid choice for a hard drive.

yo, plus he got it free.
fastrandstrongr is offline  
Old 07-09-2007, 11:42 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
he's right u'd be better of with an 7900gs, and watch out for those maxtors they die, get a seagate, hitachi, samsung or WD
any component can die.... Keep the maxtor if you want, I've had one for about 3 years now in a 24/7 computer, has served me just fine!
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 07-09-2007, 09:11 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 162
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
I doubt you will get maxed graphics with a 8600, which is basically a tad over the 7600. but, then, there is no reason to max the graphics, anyway... you want them set to give you the best visiblity, not eye candy.
What do you mean by visibility?

Thanks.
lea0001 is offline  
Old 07-09-2007, 09:43 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
Originally Posted by KingAustin View Post
any component can die.... Keep the maxtor if you want, I've had one for about 3 years now in a 24/7 computer, has served me just fine!
fine i'll be more specific, these hd's tend to die rather quickly, and all components die duhr
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-09-2007, 10:20 PM   #8 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
What do you mean by visibility?
I have my BF2 settings so I can see the other guys best, not for what is the prettiest. I have posted my settings before, but here they are again for any interested:
  • Terrain: Medium
  • Effects: Low
  • Geometry: High
  • Texture: High
  • Lighting: Low
  • Dynamic Shadows:Medium
  • Dynamic Light: Medium
  • Antialiasing: Off
  • Texture Filtering: High
  • View Distance Scale: 100%
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-09-2007, 10:34 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
fine i'll be more specific, these hd's tend to die rather quickly, and all components die duhr
And your proof is...? All you do is spit out misinformation all over this site or just repeat what others say, maybe be more original (better yet, correct)
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 07-09-2007, 10:38 PM   #10 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: New Spec for Gaming Rig

Basically, Maxtors are like Dodge cars... if you get a good one, it will run forever; if you get a bad one, it's a brick.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need spec input for new rig- triple monitor! tlharrell New Systems | Building and Buying 33 06-26-2007 01:57 PM
System Spec Program? Sunulos Microsoft Windows and Software 17 06-04-2007 06:49 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.