New Rig.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-10-2007, 04:57 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default New Rig..

Yea so.. what's the leetsauce hardware for top of the line rigs right now..

I need top mobo's cpus and video cards please, I looked on tomshardware for reviews.. seems nvidia is the way to go right now.. Asus or Abit though? and yes.. of course amd.

Thanks for the help =)
__________________

Demalii is offline  
Old 06-10-2007, 04:58 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: New Rig..

if you have money then AMD is not the right choice. intel destroys AMD cpu's
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 06-10-2007, 05:05 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: New Rig..

Well what is your budget?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-10-2007, 06:13 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: New Rig..

why amd, intel's isnt that expensive these days,
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 06-13-2007, 12:10 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Re: New Rig..

I'm wanting to spend around $1500.

I want my games to have so many FPS that an epileptic person would poop their pants =p

My current computer is like 3 years old at least now and I spent $1500 on it and it was great for a year until I shoved too many UV lights in, etc.
Demalii is offline  
Old 06-13-2007, 08:48 AM   #6 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: New Rig..

For your budget:

Case - Gigabyte 3D Aurora 570 or Thermaltake Armor or Antec 900
Motherboard - MSI P6N SLI Platinum or MSI P6N SLI-FI(Cheaper)
CPU - Intel Core 2 Duo E6600 or Q6600($270 on July 22)
RAM - G.SKILL 2GB HZs
Graphics - EVGA 8800GTX
Power supply - Corsair 620HX or Cosair 520HX(Cheaper)
Hard drive - Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Optical drive - Sony NEC Optiarc DVD-RW+/- Burner
Optional aftermarket CPU cooling - Tuniq 120 or Arctic Cooling Freezer 7 Pro(Cheaper)
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 06-15-2007, 12:30 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Smile Re: New Rig..

Hey thanks for the price list, I really appriciate it.. I just installed splinter cell double agent and found my 9800xt has shader 2.0 not 3.0.. so I can't play it =( But soon I will fix that heh, thanks.

Do you really think intel is the way to go?.. I've been amd since the begginning.
Demalii is offline  
Old 06-15-2007, 12:33 AM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: New Rig..

yes intels are hot at the moment, amd used to be ahead but the intel core 2 duos are just great now, highly overclockable and overall better than the amd x2's
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-15-2007, 12:40 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Re: New Rig..

sick, I'm eager to run a computer with ram at 800mhz+..

Should I be running windows vista 64b with this computer?
Demalii is offline  
Old 06-15-2007, 12:44 AM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: New Rig..

nah..you don't need 64-bit OS right now. 32-bit will do fine.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.