new PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-08-2006, 03:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default new PC

well I just ordered a new pc..Dual core Pentium D 3.4 ghz

did I just gimp myself with not getting a Duo core 1.8 ghz?
__________________

firstwave is offline  
Old 10-08-2006, 03:10 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 314
Default

Well Pentium Ds are pretty cheap nowdays and core 2 duos are sorta spendy....But AMD X2s arn't much more then Pentium Ds and have quite better performance while running at lower temperatures. Netburst architecture pretty much sucks, so going Intel is not a good idea unless you do get a core 2 duo, which is an awsome processer. As for gimping yourself, it really depends on what your going to be doing with your computer and the other parts inside of your computer.
__________________

Vampire_Slayer is offline  
Old 10-08-2006, 03:19 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
Default

Alright this is the new specs on the new pc

Pent 4 D 3.4 ghz 800FSB
Foxconn 945g7ma Motherboard
Nvidia Fx7300 GS 128meg
DDR2 1GB

I am upgrading from a Pent 4 2.4 GHZ 533 FSB
1 gig of ram
ATI 9800pro


I mainly use my PC to go online and Play games but I don't need the best of the best....but this new computer is costing about $1,000 with tax..that why I was wondering if I was screwing myself with getting this and not getting the lower version of the duo core....
firstwave is offline  
Old 10-08-2006, 03:24 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 314
Default

For around that much money it would have been better to get a core 2 duo at monarch or build one yourself. Just try out your new PC, if your satisfied with the performance then it doesn't really matter but if you wished you had more power after using it then you should have definitly gone with core 2 duo.
Vampire_Slayer is offline  
Old 10-08-2006, 05:41 PM   #5 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

I would rather have a 9800pro than a 7300, shoulda got a better videocard, at least a 6600.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 10-08-2006, 06:01 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 30
Send a message via AIM to Tonyiomatic Send a message via Yahoo to Tonyiomatic
Default

Everyone has more ram than me (512).....this is embarassing...enjoy your new computer man! Its always nice to get another addition in the family.
__________________

Tonyiomatic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.