New Motherboard + CPU - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2007, 04:23 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default New Motherboard + CPU

Can an1 recommend a new mobo + cpu to get, preferably 1 that is good for games!

Max i can spend is £300

I currently have

Antec 900 Case
Seagate 250gb 7500.10 IDE HDD
Hiper HPU-4M580 Type R 580W ATX2.2 PSU
Samsung SH-W183 18x18 DVD±RW
BFG GeForce 7950 GT

just need mobo and a cpu

any help is much appreciated

Thanks
__________________

jrobertsonuk is offline  
Old 01-10-2007, 04:23 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

have you got DDR1 or DDR2 RAM currently?
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-10-2007, 04:24 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default

2 x 512 ddr2
jrobertsonuk is offline  
Old 01-10-2007, 04:37 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

Asus P5WDG2

Core 2 Duo E6400

*edit*
hang on, that's a little more than 300 pounds. I'll find a less expensive motherboard.

*edit*
MSI P965 Platinum

that should total a bit over 200 pounds.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-10-2007, 04:50 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default

That mobo is out of stock lol, im just going with original 2, only a bit over £300!

are u sure the mobo + cpu will fit with my other componenets
jrobertsonuk is offline  
Old 01-10-2007, 04:57 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

how about an MSI 975X Platinum PE?
less expensive, and still a good motherboard.

and yes, it will work. DDR2, PCI-E, socket 775 (motherboard and CPU)

the only thing that might be an issue is if you have a 20 pin PSU. these motherboards use a 24 pin connector
but you can get one of these if your PSU is not 24 pin:
http://www.aria.co.uk/ProductInfoComm.asp?ID=17174
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-10-2007, 05:14 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Default

Ok ive ordered the mobo + cpu thanks for ue help!

so will i get good performance on games with this set?
jrobertsonuk is offline  
Old 01-10-2007, 05:37 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

yup, definitely. it will go well with your video card.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.