New GPU - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-02-2015, 06:33 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
DZimmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Czech republic, Prague
Posts: 93
Default Re: New GPU

Should I repaste 970 also?
Btw. do you guys think the PSU could have damaged it? I am using a spare GPU and everything is ok.
I guess the dust killed it. I have cleaned it only a couple of times. :-( And no repasting. :-(
__________________

DZimmy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 06:44 AM   #12 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,278
Default Re: New GPU

No 970s run much cooler and don't cook themselves like a 580 does.

There's no telling but you have a quality PSU so it should be fine.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 07:06 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
DZimmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Czech republic, Prague
Posts: 93
Default Re: New GPU

You helped me so much, guys. As always. Tomorrow I will get that beast.
I will try to figure out what happened to my poor 580, maybe repair and sell it.
Just one question keeps bugging me - I cannot find any info about PhysX on EVGA site. Does all of them have it?
DZimmy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 09:27 AM   #14 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: New GPU

Quote:
Originally Posted by DZimmy View Post
You helped me so much, guys. As always. Tomorrow I will get that beast.
I will try to figure out what happened to my poor 580, maybe repair and sell it.
Just one question keeps bugging me - I cannot find any info about PhysX on EVGA site. Does all of them have it?
Any nVidia GPU since the 8xxx (that has at least 256MB of VRAM) series has had PhysX capabilities.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 11:24 AM   #15 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,278
Default Re: New GPU

That ^ and PhysX isn't that big of a deal anyways.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 02:38 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
DZimmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Czech republic, Prague
Posts: 93
Default Re: New GPU

I am installing the card right now and I got stuck with power adaptors. My PSU has only 6+2pins and no 6pins. Those adaptors have 5 pins used and I have 6. Not sure how to explain this. There was an reduction but it is unusable with the modular PSU.
DZimmy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 05:15 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
Dauntae's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 1,813
Default Re: New GPU

The 6+2 pins are +2 in case it needs the 8 pin but if not you only use the 6 pin part and the extra 2 just hang off the plug unused so no need for the adapters, My card has one 6 pin and one 8 pin so one has the +2 just hanging off the side.
__________________
New system
NZXT Tempest 410 - I5-4670K - Asus Z87-Plus - SeaSonic SS-750KM3 80 PLUS GOLD Certified Full Modular PS
GPU MSI GTX 970 Gaming 4G - CORSAIR Vengeance Pro 16GB 1600 (2x8gig) - SAMSUNG 840 EVO 250 -Seagate Barracuda 3-TB

Antec 200 - I7-920 - ASUS P6T - Corsair TX650 it's old but still kicking like a mule
2-EVGA GTX 470 in SLI- ocz vertex 3 SSD 128 gig
Seagate Barracuda 1-TB - OCZ DDR3-1600 12 gigs 3x2
Keeps Me Happy :lol:

If I've been helpful, Please rep me
Dauntae is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 05:15 AM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
DZimmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Czech republic, Prague
Posts: 93
Default Re: New GPU

Dear all,
here I am with another trouble.
The GPU works great (appart from some coil whine), but now my wife called again.
The PC won't turn on. There are two lights on MB, one green and one red. Normally both of them are lit up, now only the red one.
Any idea what the trouble could be? I really hope if anything broke it's the PSU not MB.
DZimmy is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 06:29 AM   #19 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,278
Default Re: New GPU

Well what is your motherboard? Need to figure out what the red light is.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2015, 06:36 AM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
DZimmy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Czech republic, Prague
Posts: 93
Default Re: New GPU

I can't believe I forgot to mention it.
Here's full setup:

MB: ASUS P8Z68-V PRO - Intel Z68
PSU: Corsair Enthusiast Series Modular TX750M 750W
CPU: Intel Core i5-2500K + CoolerMaster Hyper 212+
GPU: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4GB
RAM: Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL8
HDD: WD Caviar Black - 1TB
Case: CoolerMaster HAF-922 (RC-922M-KKN1-GP)
OS: Win7 Professional

P.S. I am sorry for such a stupid question. I am aware it can be pretty much anything, but I am starting to be a bit of a desperate.
__________________

DZimmy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Small GPU, single fan vs. Larger GPU, dual fan. Which will stay cooler in a Mini-ITX system? FairPlay New Systems | Building and Buying 10 05-02-2014 04:25 PM
gpu overheating, upgrade gpu or new system? gskgsad New Systems | Building and Buying 4 11-14-2009 01:54 PM
quad core vs duel core..single gpu vs x2 gpu soulafien New Systems | Building and Buying 11 06-21-2008 04:41 PM
2GB of GPU Memory? Dual GPU's on one card wtf will they come up with next? pinoy3000 New Systems | Building and Buying 22 09-03-2007 05:58 PM
Would it be better if...... GPU vs. GPU hmammen New Systems | Building and Buying 3 11-08-2006 11:27 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.