New Computer Won't turn On - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2008, 04:59 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 15
Default New Computer Won't turn On

Just built a new rig, at first it fired right up & went to the bios prompt screen, it was getting late in the day & i had to pack it up & head home with everything. Today i try to turn it on & all i get is a momentary light on the on/off switch, fans begin to run & then it shuts right off.

What could be wrong?, i have checked the plugs, there was one power supply plug which was kinda defective & was tough to get it to go together with the female plug. Any advise would be appreaciated, thanks.
__________________

imnotbeethoven is offline  
Old 10-28-2008, 05:16 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2008
Location: Long Island, NY, USA
Posts: 881
Send a message via AIM to Ethan_Kaizer Send a message via MSN to Ethan_Kaizer
Default Re: New Computer Won't turn On

Did you physically move the computer? Is it possible something came loose in the process?
__________________

Ethan_Kaizer is offline  
Old 10-28-2008, 06:37 PM   #3 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: New Computer Won't turn On

I would suspect cpu or cpu power cable if theyre are no system beeps to hint anything else
__________________
saltynay is offline  
Old 03-02-2009, 03:34 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 15
Default Re: New Computer Won't turn On

As it turned out, the cpu fan unit had come loose from the motherboard and was not set propperly on the cpu itself
imnotbeethoven is offline  
Old 03-02-2009, 04:12 PM   #5 (permalink)
rustle rustle
 
35g700's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Maine
Posts: 1,580
Default Re: New Computer Won't turn On

I have the same problem sometimes. I noticed that If I unplug somthing like my video card the computer will turn on fine then I turn it back off put the video card in and it will work. My problem is my PSU, what are your system specs and what PSU do you have?
__________________
Core i7 8700K @ 4.8GHz - Asus Z370-E - Gigabyte GTX 970 - 16GB DDR4 3000MHz - 500GB Samsung 960 EVO - Windows 10 Pro x64
Mid 2014 Retina MacBook Pro 13.3" - 2.6GHz core i5 - 16GB DDR3 1600MHz - 128GB - macOS High Sierra
Sony PS3 & PS4 500GB || iPhone 6s 64GB iOS 11 || Sony a6000
35g700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Win98SE: Catastrophic & complete computer failure yesterday :-(( SP7 Microsoft Windows and Software 6 04-05-2008 01:30 PM
Very strange computer issues. No one knows the answers. Aiyana Hardware Repairs and Troubleshooting 9 03-29-2008 07:00 PM
Computer Jokes. Kharn Off Topic Discussion 8 12-19-2007 12:09 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Computer wont work when standing upright.... woe is me... Mr. tech Hardware Repairs and Troubleshooting 7 07-23-2007 06:57 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.