New Computer for Vernong!!!! - Page 6 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-14-2007, 01:34 PM   #51 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

master list thread created
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 11-14-2007, 05:54 PM   #52 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

Quote:
Originally Posted by Merkwürdigliebe View Post
That's a dangerous way to look at bottlenecking. In this case, even a QX9650 will bottleneck any video card. What you're actually seeing is solely your CPU score in 3DMark go up, and hence, your overall score in 3DMark goes up. Just because your score goes up once you overclock doesn't mean you're un-bottlenecking your graphics card! I've gone over this before. Trust me, that Opteron will NOT bottleneck the graphics card. It MIGHT run a little slow on CPU-bound games but most games aren't anyway. There'd have to be a decent gap in age between your CPU and GPU before you notice any real bottlenecking.

Back on topic, I'd donate something, but the only spare part I have is a super crappy Aopen Sound card that's not worth the shipping. When I make my new build I'll order something cool for you, but not too expensive. Maybe an HSF?
yes i am aware that as you overclock (your cpu) the cpu score goes up and hence the overall score goes up. but i beg to differ that it is SOLELY a gain in the cpu score. and no, by my argument a qx9650 would not bottleneck any graphics card...but, i dont have one of those to prove it.
but, i do have my trusty 3600...
look at these two scores from my own system. the ONLY difference in the test rig is that the cpu is at 2.95 and the other is 3.06. the card settings are exactly the same.
Futuremark - ORB - Result Analyzer
Futuremark - ORB - Result Analyzer
if the cpu was not bottlenecking the card, all the scores would be the same except the small increase in cpu score, correct? they are not. all the scores go up.
so, my point here is that while you may not NOTICE the bottleneck in real world gaming, it IS there. it certainly will be there running TWO of these cards in SLI with an opteron. dont get me wrong, it will be rockin performance no doubt.
but, i dont place too much hash on benchmarks anyways...even 3dmark.
i say if you're spittin 100+ FPS in your new games who cares whats bottlenecking what.
p.s. whats "dangerous" about that?>,>
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-14-2007, 06:02 PM   #53 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

i agree with your location..."im lost"
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 11-14-2007, 06:04 PM   #54 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

lol just get the card and put it in SLI bro..it will be kick butt no doubt about it .
like you said, the only time you will have a noticeable bottleneck is in benchmarking, so who really cares about that? your games will run AWESOME. mine run fabulously with only one.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-14-2007, 06:09 PM   #55 (permalink)
TF's First Dry Ice User!
 
Peter.Cort's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, MA
Posts: 5,018
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

nagasama, i love your avatar. lol. and yeah, bottlenecking is over rated unless you have an older system. IMO
__________________
A notice to EVERYONE who has posted here with a computer problem, I highly encourage you to keep current with the forums, even if it's browsing for 10-15 minutes during lunch, or before you go to bed at night. There are many things that you can learn and apply to future issues. My goal is to help people get to a point where they can use their own knowledge to help themselves, and others.

Also please use the search button. You've got a 50/50 chance that someone's asked your question and we've answered it.
Peter.Cort is offline  
Old 11-14-2007, 06:17 PM   #56 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

i could see how it would bottleneck if you ran SLI 8800GT with an athlon 3000 or P4 or something, but not anything thats dual core.
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 11-14-2007, 08:57 PM   #57 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Gods Country
Posts: 10
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

So, whats this whole thing for?
IXI SilverBlade IXI is offline  
Old 11-14-2007, 08:59 PM   #58 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

Don't worry about it... we're not donating the system (cuz i asked em not to.. cuz their system will stop me from a Intel Core 2 Quad q9450 or Phenom 9600)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 11-14-2007, 09:32 PM   #59 (permalink)
Benevolent Cake Despot
 
Merkwürdigeliebe's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Montreal, CANADA
Posts: 1,733
Default Re: New Computer for Vernong!!!!

Quote:
Originally Posted by nagasama View Post
yes i am aware that as you overclock (your cpu) the cpu score goes up and hence the overall score goes up. but i beg to differ that it is SOLELY a gain in the cpu score. and no, by my argument a qx9650 would not bottleneck any graphics card...but, i dont have one of those to prove it.
but, i do have my trusty 3600...
look at these two scores from my own system. the ONLY difference in the test rig is that the cpu is at 2.95 and the other is 3.06. the card settings are exactly the same.
Futuremark - ORB - Result Analyzer
Futuremark - ORB - Result Analyzer
if the cpu was not bottlenecking the card, all the scores would be the same except the small increase in cpu score, correct? they are not. all the scores go up.
so, my point here is that while you may not NOTICE the bottleneck in real world gaming, it IS there. it certainly will be there running TWO of these cards in SLI with an opteron. dont get me wrong, it will be rockin performance no doubt.
but, i dont place too much hash on benchmarks anyways...even 3dmark.
i say if you're spittin 100+ FPS in your new games who cares whats bottlenecking what.
p.s. whats "dangerous" about that?>,>
Lol, sorry about the "dangerous" sometimes I like to use dramatic wording even in simple conversation. I usually talk about politics and the subject matter is usually a lot more serious. Like rather than saying "you lose performance" I'd say "the performance suffers". It's just my thing.

As for the bottlenecking, you've got a good point. But also remember that your 3DMark will never stay consistently the same even if you keep your specs the same. It'll fluctuate up and down.
__________________

__________________
|Intel Q6600 | 2GB Crucial Ballistix Tracers | XFX 8800GTS 512 | Gigabyte P35-DS3L | Antec 900 | Antec Neo 500 HE |
Merkwürdigeliebe is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Along came a hub, a switch, and a router....Aren't they the same? ReikokuKo Computer Networking and Internet Hardware 21 01-10-2013 04:13 AM
A switch, and a router....Aren't they the same? ReikokuKo Networking Tips, Tricks & FAQ 10 04-10-2009 06:24 PM
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Cant seem to fix this dang computer morrty Hardware Repairs and Troubleshooting 7 06-11-2007 11:09 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.