new computer not working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-22-2006, 03:51 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 30
Default new computer not working

today i finished building my computer i put it all together and im all excited to try it out but when i press the power button nothing happens. i have checked my cords 10 times ive had both my dad and my brother look at it and they said it was fine so why wont it turn on?
__________________

dark knlght is offline  
Old 06-22-2006, 04:16 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 30
Default

i have a correction i have discovered that when the computer is pluged in and i pull out the reset button cable it jumpstarts the computer
__________________

dark knlght is offline  
Old 06-22-2006, 04:50 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 430
Default

Check all of your jumpers and make sure they are plugged in properly. Also check to make sure that you didn't miss any of the power cables for the motherboard.
curtcheese64 is offline  
Old 06-22-2006, 04:58 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

A couple simple things to try...

1) Make sure the PSU is turned on in the back and the voltages are set correctly for your country.

2) Make sure all the front panel connections are correctly connected to the motherboard as that could cause the problem. They're really small pins so you could've easily got a couple backwards.
__________________
NathanM is offline  
Old 06-23-2006, 12:27 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 30
Default

i fiigured out that i fried my harddrive
dark knlght is offline  
Old 06-23-2006, 07:15 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

lol... man that sucks

BTW: how did u figure that it was ur harddrive.. mine just stoped working and i m not COMPLETLY sure if its broken
alexsabree is offline  
Old 06-23-2006, 11:36 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
GuitarFreak1857's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847
Default

even if your HDD was fried your rig should have at least POSTed...
__________________
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 06-24-2006, 02:06 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 30
Default

it did but it wouldnt read any keyboard so we couldn't enter the bios system cause we couldnt press delete to enter it
dark knlght is offline  
Old 06-24-2006, 02:07 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 30
Default

and i made a typo it wasnt my hardrive it was my motherboard which is a little bigger of a problem
dark knlght is offline  
Old 06-24-2006, 02:22 AM   #10 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

lol are you sure you know what you're talking about? There's a big difference from a hard drive and a motherboard, and they are pretty far apart on the keyboard to make a typo. That sycks if your mobo fried, but how are you sure it's the motherboard?
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.