New Computer! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2006, 12:42 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default New Computer!

Hey everyone!
So here's my situation:
I've always been into PC games, especially MMO's (World of Warcraft!). So I got a computer like 8 years ago. My Step Dad built it for me from various parts around his work. An Old Motherboard and Processor, but I built it up a little by going through many video cards untill I was at the one I have now, GeForce 6800 GT. And I got 1g of ram for it too.
Now I have been fine with games for the longest time...not perfect...but pretty good. I just recently got a bunch of money and I have basically upgraded my motherboard and processor.
Now, my Step Dad went ahead and ordered them and they came in today. I didn't really chose because I was confused on them :P
What I got though was:
-"Gigabyte K8 Triton series, AGP8X/DDR400 Motherboard"
-"AMD Athlon 64 3300+ Socket 754 CPU Processor"

And then I think I got enough ram to where I will have 1.5 gig.
I'm just keeping my old video card because it works VERY well with World of Warcraft and I can't imagine anything better!

So basically I just wanted to know if anyone knew if this will be a good gaming system? And if there is anything I can add to it to make it better?
Thanks a lot guys!

~ZildjianUFO
__________________

ZildjianUFO is offline  
Old 09-01-2006, 01:01 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 230
Default

You gotta have the same type of ram, if the 1gb you currently have is different, or incompatible with the motherboard you picked, then won't work. That 6800gt should be fine with the motherboard you chose, and if the motherboard is socket 754, then the cpu should work as well.
__________________

__________________
C2D E6600 @ 3.15ghz w/ 1.35 vcore
Abit AW9D-MAX
Scythe Infinity
2GB G.Skill DDR2-800 (4-4-4-12)
XFX 7600GT xXx
Silverstone Tj-06
Drizo is offline  
Old 09-01-2006, 08:10 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default

I hate it when people say they built 1 computer or more and didn't post any pics.
Norcent is offline  
Old 09-01-2006, 08:36 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

O ok thanks.
Well I can post pics if you'd like, when I get home from school today I can take a couple pictures :P
Anyway, Do you think this will be a good gaming system?

Thanks!
~ZildjianUFO
ZildjianUFO is offline  
Old 09-01-2006, 08:40 AM   #5 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

Quote:
Originally posted by Norcent
I hate it when people say they built 1 computer or more and didn't post any pics.
where was THAT comment pointed too??? I don't understand the relavance of it either???

Anywho...

Without knowing the exact mobo... (I've tried to google it, and get a few results) those parts will be ok, but as stated above, depending on what type of ram you have it may or may not work. I'm also logically assuming since it's dated, you PSU might not be up to the job of handling all the extras... you can check that by going here

but overall it's dated, but it should, but check the ram. if you can give the specs for your system now that would help settle that...
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 09-01-2006, 11:24 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

My curent machine is:



Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: D845PT
System Model: PT84510A
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.50GHz
Memory: 1024MB RAM
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
ZildjianUFO is offline  
Old 09-01-2006, 11:42 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 218
Default

It should run WoW without a problem. I would have gone with Socket AM2 instead of 754 though
Shando is offline  
Old 09-01-2006, 11:46 AM   #8 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

Quote:
Originally posted by Shando
It should run WoW without a problem. I would have gone with Socket AM2 instead of 754 though
His dad probably didn't say anything and just ordered it. but hey... I still wouldn't complain about free..

Edit: In looking around, I'm pretty sure that your board now take DDR SDRAM of some type... PC2100/2700/3200 and the new board you have should work with the ram you have now... now just check out the PSU and make sure it'll handle the power updates and you should be good
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 09-01-2006, 12:04 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Default

Well I told him to get me a good motherboard lol....Cause my old one was really...old lol...So I just wanted to know if it was a good one, and if the processor was good.
And I'm not sure what you mean about the PSU.

~ZildjianUFO
ZildjianUFO is offline  
Old 09-01-2006, 12:35 PM   #10 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

well, if you have a 200/250 watt power supply, it might not handle the updates your putting on it. you'll want to make sure it can handle it before you go putting everything together and find out it won't work.
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.