New Build Help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2006, 09:41 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Angry New Build Help

When i press the power button all the fans and LEDS come on but then it cuts of less than a second later...i'm wondering if the psu is bad...someone pleae help.
__________________

JohnC8183 is offline  
Old 09-01-2006, 09:43 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Just the PC turns on; the display doesn't show either?
__________________

talldude123 is offline  
Old 09-01-2006, 09:43 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

is this a new rig? what kind of PSU is it?
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 09-01-2006, 09:45 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Default

it's a raidmax 420w, new rig, no display
JohnC8183 is offline  
Old 09-01-2006, 09:49 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

do you think you're overloading your powersupply? what components do you have?
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 09-01-2006, 09:53 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Default

display....geforce mx4000, hdd, dvd burner, 3 fans, cpu fan, few LEDS, and a floppy
JohnC8183 is offline  
Old 09-01-2006, 09:57 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

try plugging in as little as possible into your motherboard and see what happens.. mobo +cpu+gpu+memory.. and thats it... unplug all the fans and LEDs and junk like that.. and even the HDs and opticals... then turn it on.. see what happens
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 09-01-2006, 10:23 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Default

ok i went as far as taking the mobo out of case hit the power and still same thing...with just mobo, cpu, mem, and cpu fan...still the same....so could this be a power supply or mobo
JohnC8183 is offline  
Old 09-01-2006, 10:29 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

i know raidmax PSU's are crap... but i think it should at least be able to power up a mobo with some very few components on it..

you're saying that the comp turns off before any beeping or anything right?


bleh anyways... i'm really not sure as to what it could be... 50/50 chance its mobo or PSU... sorry hopefully someone else can help you out..
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 09-01-2006, 10:55 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Default

ok hooked it up to a known good psu...still the same thing...i'm guessing i should box up this mobo and send it back..huh?
__________________

JohnC8183 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.