New Build for an Aussie - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2006, 07:19 AM   #31 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

I'm not sure now.
What other AM2 SLI motherboards would you suggest?
__________________

__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 08-21-2006, 07:30 AM   #32 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i haven't been following AM2 that closely but i hear the Asus range is quite good. just browse through their AM2 products.
__________________

Nitestick is offline  
Old 08-21-2006, 07:45 AM   #33 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Thanks I've looked through their AM2 models and I found the M2N-SLI Deluxe. It seems to have good reviews on NewEgg, so I might do a bit more research and go with that. Thanks nitestick!
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 08-21-2006, 08:37 AM   #34 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

sure thing, i know i shamelessly plug them but don't forget the site i mentioned before http://www.staticice.com.au it truly is the best thing around for finding parts in australia.
Nitestick is offline  
Old 08-21-2006, 08:43 AM   #35 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Yeah I am using that site. It's great. Most of the time MSY has the cheapest prices on the parts, so I will probably do most of my shopping there.

In the reviews of the Asus M2N-SLI Deluxe I found that it can be incompatible with OCZ RAM, so hopefully the Kingston 2GB DDR2 533 RAM Kit will work with it.
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 08-21-2006, 11:44 AM   #36 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 117
Default

hehe I was just about to say, make sure you check that the ram will work with the mobo on the manufact's website.

the 7900GT (int my eyes) is great for gaming, its a relativly mid-high end card and since your upgrading from a pretty old computer the card will wow you greatly (unless you've seen the latest technology in action at a friends house or something).

I am sorry tho afl mate, I am not very up to date with amds, I dont know whats good and whats not.

and next year I might have to sign up to your forum and get tips on who to pick in footy tippings .

Hope you get your computer and all things go well.
__________________
Just another newbie at the moment.
A-mak is offline  
Old 08-21-2006, 07:57 PM   #37 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Thanks for your help A-mak! I think I will go with one of the 7900GT's but not exactly sure which manufactuer. I have been told on other forums that the X1900GT's are better for the price, but I'm really not sure.

I looked at the User Guide for the Asus M2N-SLI Deluxe Mobo and it gave the list for DDR2 667 & DDR2 800. Does this mean that DDR2 533 doesn't work with the board or that all 533 RAM should work?
ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/s...sli_deluxe.pdf

Feel free to join the forum mate. Next year we will be running an in-forum footy competition with a Tipping Mod.

Cheers mate!
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 08-22-2006, 04:12 AM   #38 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 325
Default

maybe u cant use it...
go on the asus faq
u never no there could be something there
__________________
Athlon 64 3200+
GigaByte GA K8N-SLI
1GB Corsair Select Value
GigaByte 7300GS
80GB maxtor Hard Disk
Samsung Writemaster DVD-RWDL 16x
Thermaltake mambo case w/ 430 PSU
Windows XP Pro
17\" Proview LCD
mophead740 is offline  
Old 08-22-2006, 10:02 AM   #39 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

I found the following link on the Asus forum. It gives a list of the Kingston RAM which I think is compatible with the Asus M2N-SLI Deluxe Mobo. I hope this is right.

It's kind of pricey so I dont know whether to get 2GB or just 1GB

2GB
Kingston 2GB DDR2 533 4200 KVR533D2N4K2/2G

1GB
Kingston 1GB KIT 667MHz 5300 DDR2 KVR667D2N5K2/1G
or
Kingston 1GB 533Mhz 4200 KVR533D2N4/1G (2 x 512)

Almost done. Just gotta decide on this RAM.
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 08-22-2006, 02:13 PM   #40 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 365
Default

If you haven't already check out http://www.cws.net.au/online/default.htm.
They have cheap prices they are in Melbourne, Pakenham to be exact.
__________________

__________________
Elite Bullet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.