new build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2006, 09:34 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 90
Send a message via AIM to dafunkmon
Default new build

i just got a 1000 dollars for winning a contest...sweet!
so im gonna go with this build instead of the old one, and please respond cuz im already to order the components,
core 2 duo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819115004
g skill 2 gig memory
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820231098
evga nforce 680 sli
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813188009
evga 8800 gtx
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130072
psu
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817117005
case
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811166004
western digital 160 gb hard drive
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822136062
$1,595, so will this build definetly run half life 2 and dod:source at the highest settings with good fps?
__________________

dafunkmon is offline  
Old 11-09-2006, 09:37 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 298
Default

I'd try for a E6600 because that graphics card is hungry for a good CPU.

Also, that power supply seems shady. I'd get a OCZ GameXStream 700 watt.
__________________

__________________

See Wii. See Wii run. See Wii blow all the other consoles out of the water!
KBlair is offline  
Old 11-09-2006, 09:40 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Better PSU, and Actualy looks Nice (Wow!)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817128006

Otherwise you may want to get 1-2 more fans for the case along with an aftermarket HS and some Artic silver 5 if you want to overclock. The XP-90 or 120 is a good choice. If you want to be cheaper on the HS you can find a pure Copper one.

Otherwise looks ok, but I dun rly keep up on memory or motherboards...
Ste is offline  
Old 11-09-2006, 09:45 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Soundmaster2.0's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 190
Default

imho I would get a bigger hdd

I need money to start my new build
Soundmaster2.0 is offline  
Old 11-09-2006, 09:55 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 90
Send a message via AIM to dafunkmon
Default

ok sweet so more fans and different psu. for now the hard drive is sufficient for just playing my games but thanks though! but will the processor im buying do good enough?

and i dont think i will overclock for while cuz all i wanna play is day of defeat source at the highest settings...
dafunkmon is offline  
Old 11-09-2006, 10:00 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Every game thats out right now will run easily on that computer
__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Old 11-09-2006, 10:02 PM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

You say that now. I did too and guess what Im doing now, Overclocking. Build for it now so you don't screw yourself later.

Trust me, at some point you will want to, and if not for your games what about F@H or Seti. You never use 100% of the proc. Why not use whats left for Reasearch.

The proc is fine, and from what Ive heard even a small OC on one makes it even more godly.
Ste is offline  
Old 11-09-2006, 10:09 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 90
Send a message via AIM to dafunkmon
Default

for once my computer is godly! sweet baby lord jesus THANK YOU!
so MOST of the games will run smoothly on my new setup? with high settings, high fps, and no lag? ****, how bout bf2 and fear?
rite now at 10:07 i have completed the checkout and will recieve my components! **** yea!
dafunkmon is offline  
Old 11-09-2006, 10:24 PM   #9 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Yes itll be fine.
Ste is offline  
Old 11-09-2006, 10:26 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 762
Send a message via AIM to Cdub89
Default

Fear runs on my computer almost on Max and i have a 7600GT pentium D 2.66ghz. I just can run it on high but thats good enough lol. Pretty much every game my computer runs on high i havent found one yet that wouldnt.
__________________

__________________
<a href="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Members/ClayKann101/?from=1" ><img src="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" _fcksavedurl="http://www.sponsorhouse.com/Assets/Promote/athletes/b400x65.gif" alt="View Clay Kann's Profile" border="0" /></a>
Cdub89 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.