Need a Video card to display 3 monitors (Not Gaming) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2014, 06:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Default Need a Video card to display 3 monitors (Not Gaming)

My father has a reference gtx 560, but is now looking to set up his tv as a 3rd monitor and it looks like the 560 isn't a good card for that. Adding a second one seems like complete overkill, even adding a second lower end nvidia card seems overkill.

I'm guessing changing to Amd would be a smart move taking advantage of eyefinity. It is 100% non-gaming. Some photoshop and video editing but nothing major.

I like to purchase used so don't be shy to mention a 1-2 year old card that would be sufficient.

Thanks!
__________________

__________________
I7-3930k @ 4.4 Ghz w/ H100i Cooler
EVGA X79 FTW
16GB Mushkin Blackline @ 2133
Samsung 240 series 250gb SSD
3 X EVGA superclocked 660ti (3GB)
Corsair AX860i
Corsair Obsidian 650d
32" ACER 2560 X 1440
kpat99 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 06:19 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69
Default Re: Need a Video card to display 3 monitors (Not Gaming)

Really good deal on a HD 6750. I realize its pretty lower end, but it supports eyefinity,,,
__________________

__________________
I7-3930k @ 4.4 Ghz w/ H100i Cooler
EVGA X79 FTW
16GB Mushkin Blackline @ 2133
Samsung 240 series 250gb SSD
3 X EVGA superclocked 660ti (3GB)
Corsair AX860i
Corsair Obsidian 650d
32" ACER 2560 X 1440
kpat99 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2014, 06:20 PM   #3 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,403
Default Re: Need a Video card to display 3 monitors (Not Gaming)

Have you tried the mini HDMI output and connect the TV that way? You just need to buy the the adapter for mini to regular HDMI if you TV doesn't have the right one.
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 12:17 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default Re: Need a Video card to display 3 monitors (Not Gaming)

Fermi doesn't support 3 outputs at once. Second card isn't overkill. If the 560 does what he wants then simply adding another cheap 40 dollar card is more cost efficient than getting another replacement card. Plus it'll give the opportunity of more outputs later if needed.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.