need some help pls. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2007, 05:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Default need some help pls.

Well i have built a handfull of gaming pc's this one prolly the most expinsive.

when i first booted it went threw the booting process fast 1 and 1/2 turns on the windows screen then it was at desktop, Now it gose about 15-20 turns about 3 min before it hits the desktop.

Another its when im playing a game the screen gose black and says pls plug in video cable no signle but its all plugged in so i have to reboot.

i have the ram set at default 5-5-5-12 2t.

nothing is overclocked my dvd rom is not reading dvd's ethier grrrr.

any input would be great.

have run scandisk/defragged checked all connections and more.

what i have is.

Intel e6600 duo core

EVGA 122-CK-NF68-TR LGA 775 NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard

EVGA 640-P2-N821-AR GeForce 8800GTS 640MB 320-bit GDDR3 PCI Express x16 HDCP Video Card

Microsoft Windows Vista 32-Bit Home Basic for System Builders Single Pack DVD

FSP Group (Fortron Source) FX700-GLN ATX12V/ EPS12V 700W Quad. SLi Power Supply

CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model TWIN2X2048-6400

Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS (Perpendicular Recording Technology) 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive

NEC 18X DVD±R DVD Burner With 12X DVD-RAM Write Black E-IDE / ATAPI Model 7170A-0B

Hanns·G HW-191DPB Black 19" 5ms DVI Widescreen LCD Monitor

hondo is offline  
Old 02-26-2007, 01:49 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 4


hondo is offline  
Old 02-26-2007, 07:45 AM   #3 (permalink)
True Techie
lastshot's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: Westchester, Ny
Posts: 203

Well it isn't going to help you with the first part, but With The hannsg monitor, i found out that I had to use a vga cable to get a solid connection. But it was the widescreen version and I wasn't using a 8800......
lastshot is offline  
Old 02-26-2007, 02:26 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 4

i have the widescreen version but no vga option with the 8800gts.

anone have any idea why im having the first probloms?
hondo is offline  
Old 02-26-2007, 06:13 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2007
Posts: 8

What game have you been playing? I have been reading a lot of forums talking about sriver problems with vista. If your running vista you should read through their driver forums.
TX_Bodie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.