Need Help With Sempron's - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-15-2006, 01:03 PM   #11 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

you no its would be much of a hassle to build ur own, if u spend 1 or 2 weeks on this forum asking question or reading stuff. Then you would no what to get, you can ask ppl to revise your parts, order than, and put it together urself, which is REALLY FUN! and on top of that you didnt blow your money on a dell or a any other companies that charge 1000$ on labour. ( exaggeration, btw)
__________________

john3 is offline  
Old 03-15-2006, 01:22 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 22
Default

What about Medal of Honor? Did you check out the specs on any ofd those games? Some of them seem pretty basic. A thorough answer would be appriciated.

Also, building is out of the question. This computer fufills everything my Dad needs it for, so he's not going to go any other direction. I want it to play games on, so it does not fufill my needs. Honestly, would I spend just as much money buying a PS3 to make this computer good? I want to get into computer gaming, but i don't fell like spending a fortune upgrading, knowing that upgrading later will be inevitable.
__________________

ballisticpball is offline  
Old 03-15-2006, 01:26 PM   #13 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Possbily MoH (the first), but since your video card is integrated, that could hurt you a little, probably a lot on the second listed.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-15-2006, 01:34 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 22
Default

How could I fix this intergration problem? Unintergrate? How much? Suggestions? Also, what is the main concern with this system? Too little ram? Or the graphics card? I want to find the biggest problem, fix it, so I can play some decent games.
ballisticpball is offline  
Old 03-15-2006, 01:38 PM   #15 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Graphics is going to pose the biggest problem; to run today's games on max is gonna require a card that will run $160 or so. And, some of these games REQURE 512MB of RAM, so you're gonna want to get another 512MB, which is gonna run about $70.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-15-2006, 01:52 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 22
Default

Do you have any suggestions of cards that will work for this system, so I can get them priced? (A few I guess, so I can shop around.)
ballisticpball is offline  
Old 03-15-2006, 01:59 PM   #17 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

*The nVidia Geforce 6800GS from eVGA
*The nVidia Geforce 7800GT from eVGA
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-15-2006, 02:03 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 22
Default

which is better, the latter? After this, is more ram all that is required to play some kick *** games?
ballisticpball is offline  
Old 03-15-2006, 03:03 PM   #19 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

The latter, but it also costs more and gobbles up more power.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 03-15-2006, 03:09 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 22
Default

Now about power, are both of these what you would call "drop in" cards? Or will other changes need to be made to the system before it will accept them? (ie. power changes) So, with an extra 512 of ram, and one of these cards, will I be able to play all of those games on my list on med. - high? Thanks
__________________

ballisticpball is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.