Need help with asus k53e - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-29-2012, 10:25 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2012
Location: Europe,Estonia
Posts: 9
Default Need help with asus k53e

Hello , i wanted to play Bf3 with my laptop but i need a little bit more power out of my system for that , tried overclocking but nothing has made any diffrence .. so i thought maybe replace processor , add ram or smth ..
I have Inet Pentium B940 @2.00Ghz installed rightnow and i would need to know wich processors would work with my system ( i3 or i5 preffered) wich socket and ram , there are alot of ram memories but wich is best ? some 4gb ddr3-s cost 30 euros some over 200 .. and i have fairly low budget also , maybe 120-170 euros because i am a student , and 170 euros is alot when you have no job .
__________________

asusk53e is offline  
Old 02-29-2012, 10:33 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Need help with asus k53e

What is your laptop model?

Most likely, it is your integrated video card that is befalling you. And no, you can't upgrade that. Integrated means it is build into your motherboard.

You can not upgrade to an i3/i5, I believe. Laptops are not as lenient on CPUs as desktops. They have to be a certain voltage, or you won't be able to run it. Any CPU you can upgrade to will get you minimal performance.

What amount of RAM do you have currently?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-29-2012, 12:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2012
Location: Europe,Estonia
Posts: 9
Default Re: Need help with asus k53e

Laptop Model is Asus K53e series , one time i asked from a guy who works in a pc repair shop and he told me that prices start for my laptop (processor) about 130euros .. but i didnt ask wich ones fit .. i dont know what to do now ... and i have 4Gb of DDR 3
asusk53e is offline  
Old 02-29-2012, 01:13 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Need help with asus k53e

I need to know your exact model. K53E ****.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-01-2012, 10:37 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2012
Location: Europe,Estonia
Posts: 9
Default Re: Need help with asus k53e

it is K53E-SX376V
asusk53e is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Asus K53E Running Slow, Freezing up, Etc Robert1 Laptops and Notebooks 11 08-30-2011 04:11 PM
Asus Maximus 2 + Asus ROG 9800GT SLI? chesirecat1701 New Systems | Building and Buying 49 12-11-2008 06:00 PM
Failed bios flashing, dang ASUS! What other mobo you guys recommend? Not Asus Mechtech3000 New Systems | Building and Buying 24 11-28-2007 03:11 PM
Asus striker exteme or ASUS P5K3 Deluxe Motherboard csaefong New Systems | Building and Buying 22 08-21-2007 11:20 AM
Asus USB2.0/Game Cable for Asus X-Series Motherboards dandivine Monitors, Printers and Peripherals 0 12-08-2003 02:59 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.