My Rig + What Should I Upgrade? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-04-2010, 06:39 PM   #21 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

Ideally, call them and ask. ThAt way you know for sure.

From searching for you, the "S" revision of the 8200 was written in the BX80580Q8200 number ie: BX80580Q8200S
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 07-05-2010, 01:26 AM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 47
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

Im fairly certain that I'm set on this.. I think this is good because the 8400 I'm not sure on revisions and junk like that.. It lists E0 as to "test", and C0 as compatible in the compatibility list Trotter gave me.

The 6700 looks like it would work as it's "compatible" all the way across. This revision garbage is giving me fits though as NOTHING anywhere on Newegg or Intel lists what revisions their processors are.

However, this 6700 is a Wolfdale so maybe it won't work? I really don't know still.


Newegg.com - Intel Pentium E6700 Wolfdale 3.2GHz 2MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Desktop Processor BX80571E6700
__________________

Tinsil is offline  
Old 07-05-2010, 09:57 AM   #23 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

You need CPUs from the Conroe line, which were the earliest C2D CPUS Intel made. Quads would be Kentsfield. You won't find any of them on NewEgg anymore (other than a single core Celeron... which would work, suprisingly) . Here is a Conroe E6700:
HH80557PH0674M Intel Core 2 Duo Processor E6700 2.66GHz 1066MHz 4MB LGA775 CPU, OEM - Intel Core 2 Duo - SuperBiiz.com

The C2Q Q6600 didn't have any revisions using new cores, so it will work, period. Here's one for $176:
Intel Q6600 Core 2 Quad 2.4 775 1066MHz 8MB CPU OEM
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-05-2010, 10:18 AM   #24 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

Given the IP35-E's poor support for newer cpu's this option may be your best bet.

Newegg.com - Computer Parts, PC Components, Laptop Computers, LED LCD TV, Digital Cameras and more!

Here is a chart comparing the Athlon II X3 440's performance to the E2180 in various applications.

Bench - CPU - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 07-05-2010, 03:21 PM   #25 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 47
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

Thank you for your help everyone.

The Q6600 looks like a beast compared to my 2180, and wouldn't require redoing the whole motherboard and such, so I'm gonna go with that.

Should keep me going for a couple more years before I rebuild.
Tinsil is offline  
Old 07-05-2010, 10:01 PM   #26 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default Re: My Rig + What Should I Upgrade?

Quote:
Originally Posted by Puddle Jumper View Post
I always thought that too but looking at the support list the only Core 2's missing are ones that would have been R0's at launch so I assumed that the R0's weren't supported, which that anandtech thread seems to support.



Yeah it's probably a BIOS issue.
or maybe abit just didn't update the list... ??
P35 is a few years old
__________________

Fat.Clown is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade my semi-outdated gaming rig - proc, power supply and g-card remedy System Upgrades 27 02-05-2010 11:56 PM
can i install windows from a copied cd onto a licenced pc? raverx3m Microsoft Windows and Software 19 07-23-2009 03:08 PM
trying to upgrade old system zeldaboy101 New Systems | Building and Buying 6 11-09-2008 01:39 AM
The many versions of XP EricB Microsoft Windows and Software 6 10-26-2008 02:54 PM
Medium computer upgrade. muman System Upgrades 6 09-14-2007 04:53 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.