Is my power suplly enough? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-15-2010, 05:25 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default Is my power suplly enough?

My system is old. I modified some of its components and buy 420 watt-everest powerspupply recently.

The system is 3.2 ghz pentium 4,

Now 1.5 g ddram but i think to make it 2 gb

gigabiyte ig8000(model was like that) mianboard

Now i use 64 mb-gpu but i tyhink to buy around 256-512 mb ati,maybe a good one.

160 gb sata harddisk maxtor.

Now i use a cd writer-dvd reader (maybe samsung),but i think to buy a samsung dvd writer.

Keyvoard mouse ,i dont think they are important but a4tech keyboard and mouse.

Is my power supply enough if i do those modifies which i have said?And what do you think about my modifies?
__________________

Battal Gazi is offline  
Old 02-15-2010, 05:58 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Is my power suplly enough?

A 420watt power supply should be plently for your system. But I've never heard of a Everest so I would pay it close attention.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 02-15-2010, 06:05 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default Re: Is my power suplly enough?

I had to choose frisby or everest, so i chose everest : EVEREST
EPS-1600A PEAK 420W .
Battal Gazi is offline  
Old 02-15-2010, 06:55 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Is my power suplly enough?

It is a dual 12V so it'll have some okay amps. As Slay mentioned, its not a "known" name brand.

Be skeptic, ancd research some more. Everything I've seen I can't read the webpages.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 02-16-2010, 02:39 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 161
Default Re: Is my power suplly enough?

I have searched too, but i couldnot find any information except some advises about psu who wants to buy a new pus.
Battal Gazi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old Power supply Guide (2008) Ste New Systems | Building and Buying 223 12-12-2009 09:05 PM
Power Supply compatability and question. nick0530 New Systems | Building and Buying 2 07-25-2009 01:37 PM
Power Supplies page006 New Systems | Building and Buying 13 05-22-2008 07:14 PM
Hello, Power Supply question taruman121 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-20-2008 07:33 PM
eXtreme Power Suplly Calculator Update - 01/08/2008 mnemonik23 System Upgrades 25 03-13-2008 02:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.