my first build, nothing apears on screen - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2008, 09:29 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default my first build, nothing apears on screen

i hope somebody will be able to help me, i have just builded my first computer, with MB GIGABYTE G31M-S2L (integrated graphic card) and cpu Pentium Dual-Core E5200. The problem is now i turned on the computer, the fan is working but nothing apears on screen. Any ideas

thanks a lot
__________________

xaximov is offline  
Old 11-19-2008, 10:05 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 24
Default Re: my first build, nothing apears on screen

It sounds like there's a problem with the mobo. Does it POST?
__________________

wait321 is offline  
Old 11-19-2008, 10:11 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: my first build, nothing apears on screen

well i guess not, no beeps nothing, could it be the bios version of mobo doesn't support the cpu i want to use?
xaximov is offline  
Old 11-19-2008, 10:34 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 24
Default Re: my first build, nothing apears on screen

It should. Try plugging in just the psu, ram, cpu, and cpu fan and see if it posts.
wait321 is offline  
Old 11-19-2008, 10:42 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: my first build, nothing apears on screen

but that's what i have right now, just ram, cpu, cpu fan, but no post
xaximov is offline  
Old 11-19-2008, 11:05 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
nderscore's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 163
Send a message via AIM to nderscore
Default Re: my first build, nothing apears on screen

Your description is still a bit vague. First step is to make sure all connections are properly made. If you forgot to plug in the square 4 pin connector on your motherboard then you will get no image.
nderscore is offline  
Old 11-19-2008, 11:21 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: my first build, nothing apears on screen

i am pretty sure all the connections are properly made
xaximov is offline  
Old 11-19-2008, 11:26 AM   #8 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: my first build, nothing apears on screen

Check/play with your RAM. Put it to 1Gig and try different spots.

And as said above, check your cables.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-19-2008, 11:30 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 92
Default Re: my first build, nothing apears on screen

Some PSU have a 4 + 4 plug and only one
of the 4 works the other is different.

Also double check the directions...
For plugging in PSU to motherboard.
For which slots to put memory.
For which memory to use.
For which CPU's work.
kbaird is offline  
Old 11-19-2008, 03:23 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Re: my first build, nothing apears on screen

problem solved, the just took off the memory card and put into the slot again, thx
__________________

xaximov is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing vista on newly build Computer Proedge Microsoft Windows and Software 1 06-14-2008 07:27 PM
Vertical color stripes on new laptop screen jcstrandb Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-13-2008 11:08 AM
Screen Backlight Flickering bleacheddesign Laptops and Notebooks 4 06-06-2008 03:33 AM
Black screen where XP login should be. Booting issue. TriEclipse Microsoft Windows and Software 14 05-11-2008 11:19 PM
Replacing LCD Screen WorldIndustries Laptops and Notebooks 3 04-12-2008 08:17 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.