My CPU Temp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-27-2006, 06:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Default My CPU Temp

According to Everest Home Edition, my CPU is running and fluctuating between 70 and 100 degrees Celsius. Is this normal? My PC's performance, like usualy is just fine.

By the way, this temperature is while I am running world of warcraft and a few other small programs. I hope this temp is normal.
__________________

BlueHaze is offline  
Old 03-27-2006, 06:45 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Default

Now it seems to be running between 40 and 60 degrees Celsius, WTF.
__________________

BlueHaze is offline  
Old 03-27-2006, 07:47 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

you want you CPU to stay between 40 and 60. 70 TO 100! my P4 Prescott doesnt even get that hot and their suppose to run hot(so i've heard) no OC though. your temp should not get up to 70 or above. They should be in the low 40s idle and maybe higher 40s under load but what are your system specs?
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 03-27-2006, 07:51 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Default

I ordered a new CPU fan, a highly rated Asus one. I have a LGA775 P4 3.2. 2 Gigs of DD2 ram. 160 HDD. Nvidia Videocard
BlueHaze is offline  
Old 03-27-2006, 08:10 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

nice setup. what fan did u order?
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 03-27-2006, 08:15 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Default

I ordered:

ASUS VR Guard CPU Cooler LGA775

It should go nicely with my asus motherboard.

Do you think this will fix my temperature problem?
BlueHaze is offline  
Old 03-27-2006, 08:32 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

it should, stock cooling is never that great. if ur CPU is in the 40s u dont really have a temp problem but if you want to get the CPU lower and OC then yea the fan will help you out a lot. I'm gettin the Scythe Ninja for my P4 system that i'll be puttin on my Opteron 165 system i'm gettin near the end of summer.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835185001
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 03-27-2006, 08:36 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Default

very nice! BTW in flames rocks i've seen them a few times. I happen to be going to see Dream Theater Wed. night
BlueHaze is offline  
Old 03-27-2006, 08:43 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 456
Send a message via AIM to meefle
Default

lol niice. i love inflames. I've nvr heard of Everest Home Edition before, does it read temp and everything for ur CPU, mobo and hd?
__________________
*Opteron 165 1.8Ghz
*DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
*HIS Hightech X1900XT 512MB w/ Zalman VF900 (Core: 690Mhz, Mem: 1500Mhz)
*G.Skill 1GB DDR 400
*Kingwin Mutant X Series
*HP IDE Lightscribe DVD Burner
*Seagate Barracuda 80GB SATA II
*Maxtor 80GB IDE
*OCZ Gamexstream 600W PSU
meefle is offline  
Old 03-28-2006, 05:46 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 408
Send a message via AIM to neweyedeya18
Default

ya, no way your p4 is running that hot, it could be the temp sensor on youre motherboard, or improper heatsink installastion which is highly unlikely (sorry bout the crummy typing pulling an all nighter to finish a paper, so far been up for 26hrs,....) awful time
__________________

__________________
neweyedeya18 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.