My computer does not have any AGP slots. Can I add a slot? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-01-2005, 04:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 29
Default My computer does not have any AGP slots. Can I add a slot?

Hi,

I'm in the process of upgrading my PC's graphic card. I've heard that AGP has a much larger maximum data rate than PCI, so I'd rather buy an AGP compatible graphic card. I've talked to tech support via email from my computer brand, HP and I don't have "any AGP slots."

Is there any way to add a slot? Am I better off just buying a PCI graphic card and installing that (also keep in mind the PCI version of the graphic card actually costs more)?

Thanks for your help.
__________________

Blizzy is offline  
Old 10-01-2005, 04:12 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

you cannot install AGP slots.

You can either buy a PCI graphics card or replace the motherboard with one that is compatible with your current CPU/RAM and is equipped with an AGP slot.
__________________

__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 10-01-2005, 04:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 29
Default

Okay. Thanks a lot for your help and fast reply.
Blizzy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.