my cheap gaming rig - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-05-2006, 11:07 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 109
Default my cheap gaming rig

I started out with a compaq sr1610nx wich comes with :

ms 7184 mobo with ati onboard xpress graphics 939 socket
amd sempron 3200 + 64 enabled coolnquiet
windows xp home w/sp2
80 gig barracuda drive
cd burner/dvd
256 ram (removed)
added
4/512 sticks of pc3200
antec480 watt psu
wireless network card
evga 7800 gt w/quake 4 sony dru810a dvd burner

Bottom line $658 pre- tax

I think i did pretty good on this system as starting with that sr1610nx for 199 after rebates is great, the parts are worth more then the whole. everything else I did on sale and rebates to keep cost down. the 658 is pre tax
__________________

buyxgmistake is offline  
Old 01-05-2006, 11:11 PM   #2 (permalink)
!!GAMER!!
 
fr34ky's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southeast,AZ
Posts: 509
Default

Yeah seems nice guessing you got rebates from tiger direct.
__________________

__________________
fr34ky is offline  
Old 01-05-2006, 11:35 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 109
Default

the onlything I got online was the evga 7800gt w/quake4 from tigerdirect for 279 after 20 rebate. Everything else was purchased at a bunch of the local chains compusa,bestbuy,microcenter......... have to use these places go in buy the one thing you want that is onsale with rebate and leave.
buyxgmistake is offline  
Old 01-05-2006, 11:38 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 109
Default

oh yea will it play games nice or is that cpu a bottleneck?
buyxgmistake is offline  
Old 01-05-2006, 11:51 PM   #5 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

Hey you got a socket 939 sempron? Is the bios locked on that or did you buy a new motherboard for it? I wonder how good it is at overclocking?
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-06-2006, 12:08 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 109
Default

yes its a 939 sempron palermo and like i heard ,cpuz confirmed it with the x86-64 listed under the instructions that its 64 enabled and yes it seems that the bios is locked. any programs to take care of that on a hp? its been a few years since a new pc so i havent been able to game much besides a sony ps2 . how will this machice do against a ps2? and will it play the latest and greatest games with high settings?
buyxgmistake is offline  
Old 01-06-2006, 12:17 AM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

It ought to play games pretty well. The new graphics card sure will help. The processor is a little weak, but I don't think it's enough to hold back the 7800 too much.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-06-2006, 12:33 AM   #8 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

yes that will blow away your ps2. The 7800 is awesome. You ps2 aint got nutin on your pc now lol. You should be able to handle all the new games but like fighting irish said the processor is kind of weak but you will still be god to go with the games.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-06-2006, 01:13 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 11
Default

im sort of in the same situation and have been thinking new mobo or faster cpu
x2Joe is offline  
Old 01-06-2006, 05:47 AM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

ive heard of people running bf2 on high with 2500+ xp without OCing so you should be fine
__________________

__________________
The_Tobes99 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.