Mouse Mats - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-18-2007, 05:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default Mouse Mats

I recently got a logitech keyboard and mouse set. The mouse is an MX600 and is laser.
A while ago i got this allsop mouse mat i think it's made of slate and was ideal for my old optical mouse but with the laser it's sluggish and not ideal for gaming.

I've looked at 2 replacements and both look fine but i'm just a bit unsure of which to go for. So i'm hoping some people out there perhaps have knowledge of these mats and can pass on they're thoughts.

The two mats are:
http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=GS-020-QP

http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=GS-026-QP
__________________

GreyMackUK is offline  
Old 01-18-2007, 08:03 PM   #2 (permalink)
I don't overclock
 
Fat.Clown's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: offline
Posts: 3,326
Default

I've made the move to Trackmans....
(best thing ever happened to mouses)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16826104156
LITTLE space needed
you don't move your arm much at all

anyhoo, No idea about those mouse mats
__________________

Fat.Clown is offline  
Old 01-18-2007, 11:26 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 280
Default

i used a track mouse to try to paly Quake 3 Rocket Arena... then i crawled out of the hole! I GOT OPTICAL-ILLUZIONZ!!
__________________
updated sig soon
GreenMachine is offline  
Old 01-19-2007, 09:18 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 71
Default

I have a optical wireless. (Dont ever get a wireless for gaming). I am working on getting a RaZer.
nicholasp7 is offline  
Old 01-19-2007, 09:25 AM   #5 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I have this mouse. It is probably 10 bucks in the US. It works great. I get headshots all the time. Even against people with so called "gaming mice". lol

http://www.google.com/images?q=sbf96...utf-8&oe=utf-8

Also, if you wat to get good at FPS games, try opening the game in a smaller window and see how you do. Especially for people with large monitors.
I have a 17". If I open ET in a smaller window my aim gets even better.
If it works for you, get a smaller monitor.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-19-2007, 09:35 AM   #6 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default

logitech mx518-
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16826104178

works flawlessely on my hard wood desk...i dont use a mouse....causes too much friction.
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 01-19-2007, 09:58 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 118
Default

id say avoid wireless cause they can cause lags in gaming, and its all about comfort for gaming, find a mouse that fits your hand

another point when playing FPS increase mouse sensativity in improve reaction time on the mouse, helps
__________________
<img src=http://img.photobucket.com/albums/v179/infernicus/infernicus_signature_5-1.jpg>
Infernicus is offline  
Old 01-19-2007, 10:24 AM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

No, you should decrease the mouse sensitivity. The default is way too high in most games.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-19-2007, 12:09 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I can't stand having low sensitivity. especially if you have to drag the mouse halfway across the table.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-19-2007, 01:15 PM   #10 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default

same^^

theres a diffrence betweent turning up the sensistivity on a gaming mouse and turning up the sensitivity on a cheap optical.....it creates two different kinds of lag.....
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.