more ram or invest in cooling... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-05-2006, 03:54 PM   #1 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default more ram or invest in cooling...

I have about $100-150. Looking at my sig, should I invest in more ram, or aftermarket cooling. With aftermarket cooling, I'm planning on getting a pair of ram heatspreaders, a VF900, and an Arctic Cooling Freezer 64 Pro. From newegg, those three together cost about $60 including shipping. My temps are all fine but I just want it lower, possibly for OCing. A question on the heatspreaders. My ram is single sided. Can heatspreaders go on single sided ram because, I was afraid of the adhesive touching the side with no memory banks on it. Thanks...
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 11-05-2006, 04:16 PM   #2 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

ram... you can get cooling 1 at a time if needed...
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 11-05-2006, 05:18 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

I would get more RAM. Ram heatsinks are just about useless unless you have memory that can handle exteme voltages.
turtile is offline  
Old 11-05-2006, 07:17 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

I would like to get 2x1gb ram but don't have enough. Would having 4x512mb be significantly slower then 2x1gb? Would the decrease in performance be noticeable? Thanks for the replies...
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 11-05-2006, 08:15 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

No, just get 4 x512.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.