Is this mobo ok for a e5200? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2008, 08:04 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 108
Default Is this mobo ok for a e5200?

Hi. Is this mobo ok for a e5200http://www.canadacomputers.com/index.php?do=ShowProduct&cmd=pd&pid=017027&cid=MB. 157 I am planning to use this for light gaming and internet. I would like to overclock a bit maybe up to 3gh, I've never overclock before so this is going to be my first.If this mobo is not a ok one, which one do you guys recommend?
Thanks.
__________________

__________________
AMD 3800 x2 Windsor 2.0 GHZ
1gb RAM 667 MHz
Asus M2N-E Mobo 9600gt
W.D 320 gb hd
Pioneer 111
LG dvd-rom
21.6 samsung
Windows xp pro sp2
elperra is offline  
Old 09-28-2008, 02:05 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
philbar71's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Suffolk, VA
Posts: 4,533
Send a message via AIM to philbar71
Default Re: Is this mobo ok for a e5200?

yes i believe the g31's will do a 45nm wolfie, but i could be wrong. i know for shure the p43/45 support 45nm cpu's
__________________

__________________


The only thing ATi can render faster than nVidia is the BSOD

SLI ON INTEL P45: http://www.techist.com/pc/f76/sli-intel-chipset-219886/

<<< i like rep :D
philbar71 is offline  
Old 09-28-2008, 02:45 PM   #3 (permalink)
Mod Emeritus
 
Puddle Jumper's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,286
Default Re: Is this mobo ok for a e5200?

As philbar71 said a g31 should work but if you want to overclock a Biostar or Gigabyte p43 would be a better choice.
__________________

AMD Phenom II x4 955 Black Edition : Asus M4A89GTD PRO : Corsair 550VX
G.SKILL Ripjaws 4x2gb DDR3 1600 : MSI Geforce GTX 770 2gb : Antec 300
OCZ Agility 2 60gb SSD (OS) : SanDisk Ultra 120gb SSD (Apps) : Crucial M500 240gb (Steam) : Win 8.1 Pro 64bit
2x Samsung 2494LW & 1x Dell U2312HM Eyefinity

Lenovo ThinkPad X220 : Core i5 2410M : 12.5" 1366x768 IPS LED display : Intel 320 Series 120gb SSD

Samsung Galaxy Note 3 stock 4.3 : Nexus 7 2 stock 4.4

Puddle Jumper is offline  
Old 09-28-2008, 08:38 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 108
Default Re: Is this mobo ok for a e5200?

Thanks for the replies guys. I bought this one and a e5200 today Canada Computers - Motherboards > Socket LGA775/T : Gigabyte GA-EP35-DS3L Socket 775 Intel P35 + ICH9 Dual-Channel DDR2 1200/1066/800/667/533Mhz GigaLAN 8-Channel Audio Support 1600Mhz FSB. I will put my 9600gt in this rig. I will buy the case and ps and memory in two weeks or so. Can I overclok a bit the e5200 with the stock fan and coolant?
Thanks.
__________________
AMD 3800 x2 Windsor 2.0 GHZ
1gb RAM 667 MHz
Asus M2N-E Mobo 9600gt
W.D 320 gb hd
Pioneer 111
LG dvd-rom
21.6 samsung
Windows xp pro sp2
elperra is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need new mobo and/or CPU dude112 System Upgrades 2 08-17-2008 12:03 PM
window on both side's and see through mobo tray ste2425 Overclocking and Modding 7 08-04-2008 06:52 PM
I need a new 939 socket mobo ASAP Denise_M System Upgrades 9 03-13-2008 09:37 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.