Mobo help for X3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-09-2009, 12:56 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan's lakeshore
Posts: 17
Default Mobo help for X3

I am currently working on purchasing components for my first build.

The build (suggested by Trotter) that I have right now seems awesome. However, I am trying to research the motherboard a bit more, in order to find the best card. Here is my current setup

AMD Phenom II X3 720 2.8GHz Socket AM3 95W Triple-Core Black Processor Model HDZ720WFGIBOX - Retail

ASRock A780GXE/128M AM2+/AM2 AMD 780G ATX AMD Motherboard - Retail

I have heard both good and bad for the ASRock. The bad is discouraging me more than the good is comforting me. The price is great, however I fear that I may get what I pay for.

Any thoughts/suggestions as to possibly a different route? I am sticking with the 720, so I am only concerned with mobo suggestions. Thanks alot!

-Mray
__________________

mray183 is offline  
Old 04-09-2009, 01:02 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo help for X3

This mobo is awesome.

Newegg.com - BIOSTAR TFORCE TA790GX 128M AM2+/AM2 AMD 790GX HDMI ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards

I have it with the 720. You'll love it.
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 04-09-2009, 01:05 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: Mobo help for X3

This one is great, but more expensive:
Newegg.com - GIGABYTE GA-MA790GP-UD4H AM2&#43;&#47;AM2 AMD 790GX HDMI ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards

A few have this one (hikaricloud comes to mind) and love it:
Newegg.com - BIOSTAR TFORCE TA790GX 128M AM2&#43;&#47;AM2 AMD 790GX HDMI ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 04-09-2009, 01:10 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo help for X3

Aww, I came to trotski's mind! I feel special. :P

But seriously, the Biostar is a tremendous overclocking board. It has more options in the BIOS to shake a stick at. It will serve you well for under 100 bucks.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 04-09-2009, 11:53 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2009
Location: Michigan's lakeshore
Posts: 17
Default Re: Mobo help for X3

Thanks guys,
The Biostar it is!

-Mray
mray183 is offline  
Old 04-09-2009, 11:54 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo help for X3

Like I said, you'll love it. The only thing odd about it is the color scheme. :P

Enjoy, at let us know how you like it.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 04-09-2009, 12:13 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Mobo help for X3

Don't order just yet! This Foxconn board is the one I use, and it has a simple BIOS update that makes it compatible with the Phenom II line. Only $70 instead of $100.
Newegg.com - Foxconn A7GM-S 2.0 AM2&#43; &#47; AM3 Ready AMD 780G HDMI Micro ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 04-09-2009, 12:14 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo help for X3

Well yeah, it's cheaper, but the Biostar is worth the extra in my opinion.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 04-09-2009, 12:25 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: Mobo help for X3

Quote:
Originally Posted by hikaricloud View Post
Well yeah, it's cheaper, but the Biostar is worth the extra in my opinion.
I guess if you plan to crossfire then, yes. Otherwise if you are only ever going to use one GPU the Foxconn is basically identical and performs equally well.
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 04-09-2009, 12:27 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Mobo help for X3

I can't say much else about it since I have no idea what the BIOS are like in the Foxconn. :P I just know the options in the Biostar are virtually endless. I like the Biostar for future upgrading, since you have the option to go Crossfire. While someone may not plan to do it now, later on down the pike with newer stuff coming out, who knows?
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I think I cooked my cpu and mobo jfenwick Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-03-2008 09:18 PM
window on both side's and see through mobo tray ste2425 Overclocking and Modding 7 08-04-2008 06:52 PM
I need a new 939 socket mobo ASAP Denise_M System Upgrades 9 03-13-2008 09:37 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 03:03 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.