Memory-What to put in - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2008, 11:31 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2007
Location: U.A.E. Dubai
Posts: 55
Default Memory-What to put in

Hello Everyone!!

I've got this Gigabyte Motherboard GA-7VAXP Ultra
with a 256MB DDR 400 PC3200 Ram

I want to upgrade the Rams to the max.

What should I put in, I have 3 slots in there.

This is what the website is mentioning put I didn't get the idea..


1. Type : DDR400(PC3200)*/ DDR333 (PC2700) / DDR266 (PC2100) / DDR200 (PC1600) -184pin
2. Max capacity : Up to 3GB by 3 DIMM slots
3. DDR400(PC3200) max. up to 2 DIMM slots.

1. DDR400 recommended memory modules are listed in user's manual & GIGABYTE website

Can someone explain the points 2 & 3 for me.

Really appreciate it..

GIGABYTE - Product - Motherboard - Specification - GA-7VAXP Ultra

roumieh2000 is offline  
Old 04-09-2008, 11:33 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
veedubfreak's Avatar
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Memory-What to put in

Basically its just telling you that each slot will only support a max of 1gb per stick. So if you put in 2x1 or 3x1. I would just go with whatever the cheapest 2x1 kit you can find that is ddr400.

Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 04-09-2008, 12:18 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2007
Location: U.A.E. Dubai
Posts: 55
Default Re: Memory-What to put in

Thanks veedubfreak for passing by my post.

I already know your point (after all I could think a bit!!) but what do they mean by max up to 2 dimm slots ddr400.

Still confused with this point and hence I want to install Vista on the machine so I think going for a 3 Gb would be the best choice for me.
roumieh2000 is offline  
Old 04-09-2008, 03:08 PM   #4 (permalink)
ohGrFreak's Avatar
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default Re: Memory-What to put in

I can only assume that it means if you want to use the entire three gigs of memory, you may use anything slower than DDR400.

If you want to use the highest DDR400, you may only use two slots.

So what it boils down to is this: Do you want 3 gigs of slower memory or do you want 2 gigs of faster memory?

Personally, I have never seen that stipulation before.
ohGrFreak is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.Skill memory problems kar916 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 10-31-2008 06:15 AM
Memory issues Eternal46845 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 02-12-2008 07:37 AM
Problems with Memory affecting SATA drive? DJUDX Hardware Repairs and Troubleshooting 4 11-30-2007 05:33 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.