Memory (Can I mix the two?) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-29-2005, 12:58 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Default Memory (Can I mix the two?)

Hey everyone,

I just bought a DELL 5100 that came with 512MB of DDR2 SDRAM PC3200 400MHz. Well, the 5100 also take DDR2 SDRAM PC4200 533MHz. If I wanted to go upgrade to 1GB.... can I mix the 2 speeds? Or should I get just another 400MHz one? Is there any difference? Any help or recomendations are welcomed!

Thank you!
Micah
__________________

msp01 is offline  
Old 09-29-2005, 03:03 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

Not 100% sure on this, but I think it's OK to mix they two, but the PC4200 will only run at PC3200 speeds. If that's the case, it would be a waste of money for the PC4200, unless you toss out the PC3200 and buy a full GB of the PC4200.
__________________

beardo526 is offline  
Old 09-29-2005, 01:51 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 261
Send a message via AIM to bigstanklo
Default

What beardo526 said is right. You can mix the two speeds but the faster ram module will be limited to the speed of the slower ram module.
bigstanklo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.