memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2006, 11:57 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Arrow memory

can anyone help me out? i'm looking to buy more ram for my computer and i'm kinda shakey on what kind to get my chipset is kt266a my book for my mother board says it can accommodate two unbuffered 2.5v 184-pin sticks but i was told that unbuffered ram is mostly for servers and as far as i know my mobo isn't a server mobo btw i'm looking for two 1gb sticks so if anyone can help me out i would appreciate it thanks oh and the memory speeds can be pc2100 or pc1600
__________________

__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Old 06-13-2006, 12:35 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Default

bump.... :-S
__________________

__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Old 06-13-2006, 12:56 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

this is the ONLY ram your comp supports

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820144208
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 06-13-2006, 02:15 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Default

yea ok sure considering my mobo only supports 1 gig per slot smart *** comments aren't needed yanno thats sad i used to come here and give my opinion to people and ask questions about computers and get smart legit answers from people but must be things have changed around here
__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Old 06-13-2006, 03:45 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

nothin' changed around here, quit flamin' he was trying to help aight?

here's the stick you need.. just buy two

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820997002
Yoad is offline  
Old 06-13-2006, 04:00 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

just by a pair of pc3200 sticks, any will do as long as it is not ECC pretty much. 184 pin DDR SDRAM. it will be cheaper if you buy pc3200 probably and it will work correctly.
Nitestick is offline  
Old 06-13-2006, 02:09 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Default

yea i'm sure he was trying to help thats funny

so pc3200 will work? even though it says pc2100 or pc1600?
__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Old 06-14-2006, 03:24 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

yes, they are essentially the same ram but rated for different speeds. the pc3200 will just downclock to 2100 speed.
Nitestick is offline  
Old 06-14-2006, 03:53 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 95
Send a message via AIM to z3r0gr4v1ty
Default

so this should work right? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...category=74942 it's unbuffered and non-ecc i'm not so sure about the hi-density issue but my book for my mobo didn't say anything about it not being compatible so every thing seems to match up lets just hope it work if not the company said they would work with me to match me up with what i need if it don't work so
__________________
Specs:
POWMAX CP0327PL-4 - Case
AMD Duron 1.8ghz 266fsb - CPU
Syntax SV266AD Socket A - Mobo
512MB PC2100 - RAM
PNY Geforce 4 440mx SE - GPU
Windows 2000 SP4 - OS
Logitech 2 button optical scroll mouse
MicroInnovations Web/Office Keyboard
Motorola IMfree - Wireless Aim
z3r0gr4v1ty is offline  
Old 06-14-2006, 04:00 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 336
Default

Quote:
Originally posted by z3r0gr4v1ty
yea i'm sure he was trying to help thats funny
@ Zerogravity dood, chill out, he really was trying to help... so he didnt read every little bit of the text, chill man, dont gotta flame the guy. he tried harder then 90% of the people who read ur thread, he actually took time to look up the kind of ram for YOUR computer because you either didnt know how or were too lazy to do it yourself.

dont flame.

-Phate
__________________

Phate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.