Maximum memory in a dimm slot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-03-2010, 06:31 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 268
Default Maximum memory in a dimm slot

I'm upgrading an old laptop that currently has two SO-DIMM slots with two 256mb ddr SO-DIMMs in it. The maximum ram the laptop can support is 1 gig and it is cheaper to get a single 1gb SO-DIMM, rather than two separate 512mb SO-DIMMs. So my question is that can mobo's in general use their maximum limit of ram on one memory slot?

ty
__________________

__________________
www.mprize.org
NanoWarrior is offline  
Old 03-03-2010, 06:33 PM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Maximum memory in a dimm slot

Check the laptop specs, it'll tell you, but I'd guess it'd be 512mb per slot..
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 03-03-2010, 06:37 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 268
Default Re: Maximum memory in a dimm slot

Yeah, checked with it, it doesnt specify the maximum memory per dimm slot, it just says maximum ram supported is 1gig.

http://www.docs.sony.com/release/specs/PCGK14_mksp.pdf
__________________
www.mprize.org
NanoWarrior is offline  
Old 03-03-2010, 07:12 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Maximum memory in a dimm slot

Checking the memory sites, they all only offer 512mb sticks, so again, that'd be my guess.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 03-03-2010, 07:28 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,660
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Maximum memory in a dimm slot

I'd say the max would be 512mb per slot.
If it was a gig per slot they would have specified a max amount of 1.5Gb or 2Gb for the laptop.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DDR3 Memory / 1333Mhz Read Error Pezzy Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-16-2009 01:24 PM
A question pertaining to memory and builds. KingbobertVII New Systems | Building and Buying 1 03-06-2009 09:20 PM
Installing 4850 HD brings both cpu and gpu to 100% phaux Hardware Repairs and Troubleshooting 2 09-24-2008 12:43 AM
Sandisk memory card will not work in my laptop , but i have the slot for it???? chaznad Monitors, Printers and Peripherals 1 03-26-2007 08:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.