Major Help Needed!!! Different Rams? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2005, 02:12 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 10
Default Major Help Needed!!! Different Rams?

Today purchased 2 256mb ddr from best buy cuz they were on sale for 24.99 each.. good deal... so i get home... go to put them in ... take out the 128... and find that the ones i purchased has just one notch on the bottom.... the one i took out of my computer has 2 notches and needs 2 notches... what kind of ram do i need?.. the picture on the box has the one with the 2 notches in the bottom and says ddr but when i opened it up it was the ones with the one notch... i need the ones with the two notches... anywhere i look i can only find the ones with the one notches... anyone know what im talking about someone please help me!!! what are the 2 notch in the bottom ram called?

raidersfann26 is offline  
Old 09-05-2005, 02:32 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 117

You need SDRAM. Not DDR Ram. A good brand name of ram can be bought for about 35$. I would go with kingston, but that is just a personal prefference.

Jesus is offline  
Old 09-05-2005, 11:19 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
GuitarFreak1857's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Virginia
Posts: 1,847

Kingston, OCZ, Corsair... those are good RAM Comapnies
My Gaming Desktop
Abit IP35-E

Intel Core2 Duo E8400 (Thermalright Ultra-120)
Mushkin 2x2GB DDR800 RAM

eVGA GeForce 8800GTS
Creative X-Fi Gamer Edition
Western Digital Caviar 250GB 7,200RPM
Western Digital Caviar 640GB 7,200RPM
OCZ 720W ModStream
Lian Li PC-7A
Windows XP Professional x64 Edition
GuitarFreak1857 is offline  
Old 09-06-2005, 12:29 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 7

I have Kingston it is a bloody good company I would reccommend using it, what are your pc specs?
PHREAK76 is offline  
Old 09-07-2005, 01:17 AM   #5 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 327

yea, i was so close to ordering sd ram instead of ddr.. i can have sd but ddr is better.
gimli of gloin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.