looking for a good 128mb vid card for my comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2005, 08:11 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 71
Default looking for a good 128mb vid card for my comp

hi im looking for a good 128 mb vid card. i plan on buying or making (not sure which yet) a new comp in the next year or so, but in the meantime id like a little game better performance on the rig i have. i've had this one since febuary 2002. it is a dell dimension 4400 with the following:

P4 1.7 ghz
512 ram
NVIDIA GeForce 3 64mb
SB Live!

They had a great sale on an ATI 256mb card at best buy on black friday but i didnt buy it because i didnt think the rest of my system was powerful enough for to utilize the extra ability versus a 128mb card.

thanks for your advice
__________________

honor man is offline  
Old 12-04-2005, 08:13 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

eVGA 6600GT for around 130 dollars if that price is right if you have a little more you can go for a 6800GS when it comes out
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-04-2005, 08:14 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Does that dell have an AGP slot?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 12-04-2005, 08:17 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 71
Default

Quote:
Originally posted by SHAWN
Does that dell have an AGP slot?
im not sure but i assume so because it's huge. it has lots of room in there.

anyway, how can i check? when i open the comp up, what should i look for? and yes i open it up every now and then so im not a total noob. i installed a second hard drive and dvd drive on it.
honor man is offline  
Old 12-04-2005, 08:44 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 109
Default

Well i have a Dimension 3000, and its AGP. I dont think the 4400 would be much different..
Adam123 is offline  
Old 12-05-2005, 06:43 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

i have a 2800 they ripped out the AGP slot lol
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 12-05-2005, 11:40 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 274
Default

Quote:
Originally posted by Adam123
Well i have a Dimension 3000, and its AGP.
Are you certain because every dimension 3000 I ever seen did not have a agp slot.

On the other hand the dimension 4400 should have a agp slot.
mgoldb2 is offline  
Old 12-05-2005, 03:01 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 275
Default

Well if you have an AGP slot, then there will be a socket along the PCI port lines but a little further to the front of the machine and there will be the card you stick your monitor cable into, also if there is a VGA on the mobo then you probably dont have one.
__________________

RGELLIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.