last look - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-01-2007, 03:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 19
Default last look

Ok ive found this computer on pcoption. It costs 550 altogether and i was wondering if it will be good for gaming. I will be playing some of the new games like et quake wars but some of the older games to like medieval 2 and sims 2. Will this system be able to play them on medium or high ?

Gamers Base Unit
AMD AM2 Dual Core 64 X2 5600
No PSU Upgrade Standard 750 Watt
Nvidia GForce EN8800GT 512MB Graphics
320GB Sata 2 Hard Drive
2048 DDR 2 800 MHz
Xp Home With SP2 & Disc
Sony 18 X DVD Dual Layer Writer
Msi K9N Neo-F V2 Motherboard
__________________

lynxthechosen0 is offline  
Old 11-01-2007, 03:19 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Toryn's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 170
Default Re: last look

Yes, although if they give an option to move up the CPU a little bit, do it ^^
__________________

Toryn is offline  
Old 11-01-2007, 03:37 PM   #3 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: last look

thats actually not bad at all.
Just make sure the psu is reliable...idk anything about the mobo either.
And install xp pro...not home.
You could also go with vista since its a dx10 card.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 11-01-2007, 06:21 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 19
Default Re: last look

is vista better than xp home because ive heard vista wasnt supposed to be that good
lynxthechosen0 is offline  
Old 11-01-2007, 06:22 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: last look

Vista is fine. If you are PURCHASING an OS get vista, there is no reason to buy xp unless you already have it. Vista home premium is fine.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-01-2007, 06:25 PM   #6 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: last look

why not just go with ultimate...sure the extras arent all that worth it...but i just go for the best....since its not that much more.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 11-01-2007, 06:41 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: last look

Because vista home premium 32 can be had for 80 bucks, 64bit for 110 bucks while vista ultimate is like 220. These are all oem versions of course.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-01-2007, 06:42 PM   #8 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: last look

well my gf's got a brand new unopened vist ultimate 32 bit oem version. Ill gladly sell it for $150 shipped to anyone who wants it.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 11-01-2007, 06:48 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: last look

Hmm i might be interested. Er wait, is it only 32 or does it also have 64bit?
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-01-2007, 06:56 PM   #10 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: last look

it says 32 bit on the box...sorry

if it was 64 bit, i wouldve used it by now.

Since your not interested, could you find or let me know if anyone is...thanks!!
__________________

__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.