Laptop Issues - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-26-2007, 12:55 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default Laptop Issues

I have an old laptop that I was going to install Linux Ubuntu on and use a a server. I unintalled Windows Xp and installed Linux. With failure on linux I uninstalled it and put windows back on.

I booted into windows fine when I first installed it, but it had to restart because it automaticly installed the chipset driver and when it rebooted it would say...

Broadcom searching for DHCP or something then it found nothing and then it said "Operating System Not Found"

I have tried to reinstall windows but it freezes everytime when I try to install it. Also when it starts the harddrive seeks and doesnt stop.

Thanks for your help, this is really annoying and i want my laptop back

P.S: Its a Acer Extensa 2300LC (Slow)
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 03-26-2007, 01:01 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Laptop Issues

Well the DHCP error would be your wireless card searching for a network.

But what do you mean, it then said operating system not found..
Did it blue screen and say that, did it restart and say that on a black Screen?

My guess is that you might have formated over a section of the HD that was proprietary to that specific brand of labtop. I know its a long shot, but maybe there was a partition on the HD that was required for the labtop. Similar to how some Prebuilts have a backup partition preinstalled by the manufacturer.

Other than that, It could be bad Memory... (Using memtest86 to test)
Or your Harddrive is dieing. The Ultimate boot disk has some diagnostic utilities. You can google both memtest and UBD.
It was working fine before your formated and installed linux right?
__________________

Ste is offline  
Old 03-26-2007, 01:18 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default Re: Laptop Issues

Yes, I did screw around with the partitions as well so im not sure. How do I fix this?
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 03-26-2007, 01:33 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Laptop Issues

So I Assume you missed the part where I told you to Download Memtest86 and the Ultimate Boot disk and run them. Run Memtest for 4-6 hours to determine if its bad memory. (Its a good possibility that its not, but lets be sure)

Burn the Ultimate boot disk .iso to a disk using nero or dvd Decrypter. Boot off of it and use one or a couple of the many HD diagnostic tools it has to determine if your HD is on its last leg.

Or you could contact the Manufacture and ask for a restore/format disk for that model.
Ste is offline  
Old 03-26-2007, 02:05 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default Re: Laptop Issues

I just loaded another windows xp setup and it said I have no hard disks... WTF it is installed. I do have a harddisk..... WTF
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.